Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη - Βαρίδι ο κλάδος τηλεπικοινωνιών

Μεικτή είναι η εικόνα στα ευρωπαϊκά ταμπλό, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα σε σημαντικά πολιτικά και οικονομικά ρίσκα, την ώρα που οι τιμές του πετρελαίου σταθεροποιούνται κοντά στα υψηλά πολλών ετών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει οριακές απώλειες 0,02% , στις 392,10ονάδες.

Στα ταμπλό, ο FTSE100 με άνοδο 0,04%, o DAX με πτώση 0,15%, o CAC40 ενισχύεται 0,10%, o FTSE MIB ενισχύεται 0,48%.

Ο κλάδος τηλεπικοινωνιών σημειώνει τις μεγαλύτερες

απώλειες, με πτώση άνω του 1,4%.

Η γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Iliad είδε τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 15% στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 2013, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων για το α' τρίμηνο.

Η Vodafone ανακοίνωσε ότι ο CEO της, Vittorio Colao, ετοιμάζεται να αποχωρήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο και θα αντικατασταθεί από τον Nick Read, νυν οικονομικό διευθυντή από το 2014. Η μετοχή της σημείωσε πτώση 5%.

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης, από την άλλη, σημειώνει κέρδη, μετά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι Raiffeisen Bank, Commerzbank και Credit Agricole. Και οι τρεις σημείωσαν άνοδο μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη για το α' τρίμηνο του 2018.

Σε μεμονωμένες μετοχές, η ThyssenKrupp ανακοίνωσε κέρδη που είναι σε συμφωνία με τις εκτιμήσεις, ωστόσο οι χαμηλότερες δαπάνες ΙΤ είχαν ως συνέπεια να εμφανίσει ζημιές ο τομέας δραστηριοτήτων της, Industrial Solutions. Η μετοχή της υποχώρησε κατά 4%.

Keywords
Τυχαία Θέματα