Μεικτά πρόσημα στην Ασία στον απόηχο των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ

Ήπιες μεταβολές σημειώθηκαν στα ασιατικά ταμπλό με τους επενδυτές να εστιάζουν στα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ. Οι Δημοκρατικοί κυριάρχησαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία. Αυτό σημαίνει ότι και τα δύο σώματα που συγκροτούν το Κογκρέσο, το οποίο και λαμβάνει τις αποφάσεις, θα πρέπει να εγκρίνουν τα νομοσχέδια ώστε να γίνουν νόμοι

του κράτους.

Αρχικά οι ασιατικοί δείκτες σημείωναν άνοδο λαμβάνοντας ώθηση από τα χθεσινά κεέρδη στη Wall Street, ωστόσο αργότερα οι περισσότεροι γύρισαν σε αρνητικό έδαφος.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,28% και έκλεισε στις 22.085,8 μονάδες ενώ ο διευρυμένος Topix υποχώρησε κατά 0,42% στις 1.652,43 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi υποχώρησε κατά 0,52% στις 2.078,69 μονάδες ενώ στην Αυστραλία ο ASX 200 ενισχύθηκε κατά 0,37% στις 5.896,9 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρούσε κατά 0,25% στις απογευματινές συναλλαγές, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai composite σημείωσε απώλειες 0,68% στις 2.641,34 μονάδες και ο Shenzhen composite έχασε 0,43% στις 1.340,37 μονάδες.

Οι χθεσινές εκλογές στις ΗΠΑ αποτέλεσαν στην ουσία ένα δημοψήφισμα για την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, με τη δεύτερη διετία να διαγράφεται ταραχώδης, καθώς οι Δημοκρατικοί έχουν πλέον την δυνατότητα να θέσουν εμπόδια σε μεγάλο μέρος του προγράμματός του στην Βουλή.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μία «τεράστια επιτυχία» στις ενδιάμεσες εκλογές και ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του που επέτρεψαν στους Ρεπουμπλικανούς να διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, ακόμη και αν οι Δημοκρατικοί ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ιαπωνικό γεν διαπραγματεύτηκε στα 113,21 δολάρια και το δολάριο Αυστραλίας στα 0,7242 δολάρια Αμερικής.

Πτώση καταγράφηκε στις τιμές του πετρελαίου κατά τη διάρκεια των συναλλαγών στα ασιατικά ταμπλό μετά τη νέα αύξηση στα αποθέματα των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του API, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 7,83 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων πέντε εβδομάδων, ενώ ξεπέρασε σε μεγάλο βαθμό και τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν άνοδο κατά 2 εκατ. βαρέλια.

Το αργό τύπου μπρεντ υποχώρησε κατά 0,28% ή 20 σεντς στα 71,93 δολ/βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό μειώθηκε κατά 0,51% ή 32 σεντς στα 61,89 δολ/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα