Μεικτά πρόσημα στην Ασία πριν την απόφαση της Fed

Μεικτή η εικόνα στις ασιατικές αγορές την Τετάρτη, πτώση στο πετρέλαιο και οικονομικά στοιχεία από την Κίνα, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής για την απόφαση της Fed για τα επιτόκια.

Στα ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei με άνοδο 0,21%, στη Νότια Κορέα ο Kospi με πτώση 0,2%, στην Αυστραλία άνοδος 1,07%, κυρίως λόγω της ενίσχυσης του υποδείκτη τεχνολογίας, ενώ στην Κίνα οι αγορές

βρέθηκαν στο κόκκινο μετά την δημοσιοποίηση των νεότερων οικονομικών στοιχείων. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με πτώση 0,29%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημείωσε απώλειες 0,58% και ο Shenzhen Composite υποχώρησε οριακά κατά 0,05%.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Κίνα έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή της χώρας αυξήθηκε κατά 6,5% τον Μάιο σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο 6,4% σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal. Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν 12,6% τον προηγούμενο μήνα.

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα τις αποφάσεις της αμερικανικής Federal Reserve. Η συντριπτική πλειοψηφία των αναλυτών περιμένει η κεντρική τράπεζα να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, εκφράζοντας έτσι την εμπιστοσύνη της στις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Εν αναμονή των αποφάσεων της Fed το αμερικανικό δολάριο σημειώνει μικρές μεταβολές έναντι του γεν στα 110,03 γεν.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο σημείωσε πτώση μετά τις αναφορές του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου ότι τα αποθέματα αυξήθηκαν αντί να μειωθούν. Τα προθεσμιακά συμβόλαια του μπρεντ σημείωσαν πτώση 0,82% στα 48,32 δολ/βαρέλι, ενώ του αργού τύπου WTI υποχώρησαν κατά σχεδόν 1% στα 46 δολ/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα