Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Μεικτή είναι η εικόνα στις ασιατικές αγορές μετά τη χθεσινή πτώση στη Wall Street, εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων με αιχμή τις σχέσεις της Σαουδικής Αραβίας με τη διεθνή κοινότητα, λόγω της ανατριχιαστικής υπόθεσης Κασόγκι.

Σε μια τελευταία εξέλιξη, δημοσίευμα του CNN αναφέρει πως η Σαουδική Αραβία ετοιμάζει ανακοίνωση με την οποία θα παραδέχεται ότι ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι είναι νεκρός και ότι ο θάνατος του ήταν αποτέλεσμα μιας ανάκρισης που είχε άσχημη εξέλιξη. Σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το αμερικανικό δίκτυο, η ανάκριση

είχε στόχο να οδηγήσει στην απαγωγή του από την Τουρκία.

Στα ταμπλό, ο κινεζικός Shanghai composite υποχώρησε κατά 1,5% στις 2.546,52 μονάδες και ο Shenzhen composite κατά 1,83%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng με απώλειες 0,42% στις 25.335,54 μονάδες.

Στο μεταξύ, σε υψηλά επταετίας σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός καταναλωτή στην Κίνα για τον Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, λόγω της ταχύτερης αύξησης στις τιμές τροφίμων και πετρελαίου.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 2,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας αύξησης 2,3% τον Αύγουστο του 2018. Σε μηνιαία βάση αυξήθηκε κατά 0,7%.

Παράλληλα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε επιτάχυνση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, ενώ σημειώνεται ότι τα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ωστόσο ο δείκτης τιμών παραγωγού επιβραδύνθηκε σε σχέση με τον Αύγουστο, καθώς αυξήθηκε κατά 3,6% έναντι 4,1% τον προηγούμενο μήνα. Αυτό αποτελεί ένδειξη για επιβράδυνση της δυναμικής της κινεζικής οικονομίας εν μέσω της αυξανόμενης εμπορικής ένατσης με τις ΗΠΑ.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei σημείωσε άνοδο 1,25% στις 22.549,24 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος Topix κινήθηκε στις 1.760 μονάδες χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Στη Σεούλ ο δείκτης Kospi αμετάβλητος στις 2.145,12 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία ο ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,56% στις 5.869,90 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα