Μεικτά πρόσημα στην Ασία – Σε εξέλιξη οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας

Μεικτά πρόσημα επικράτησαν στα ασιατικά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να παρακολουθούν τη δεύτερη ημέρα εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Η Κίνα ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι είναι πρόθυμη να επιλύσει τις εμπορικές διαφορές της με τις ΗΠΑ επί ίσοις όροις, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ.

Πάντως, παρότι οι συζητήσεις σε μεσαίο επίπεδο στο Πεκίνο δεν αναμένεται να οδηγήσουν σε μια συμφωνία, γεννούν ελπίδες ότι μπορεί

να οδηγήσουν σε διαπραγματεύσεις σε υψηλότερο επίπεδο που θα μπορούσαν να αμβλύνουν τις εμπορικές εντάσεις και τον πόλεμο των δασμών.

«Εκτιμώ πως υπάρχει καλή πιθανότητα να πετύχουμε έναν λογικό συμβιβασμό που θα δεχτεί η Κίνα, θα δεχτούμε εμείς και θα απαντά σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα», είπε τη Δευτέρα στο πλαίσιο συνέντευξης ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross. Παράλληλα, μιλώντας σε εκπομπή του CNBC, ο υπουργός ανέφερε ότι οι αμερικανικοί δασμοί έχουν ασκήσει πιέσεις στην κινεζική οικονομία και στην ικανότητα της χώρας να δημιουργήσει θέσεις εργασίας ώστε να αποφευχθούν οι κοινωνικές εντάσεις.

Η εικόνα στα ασιατικά ταμπλό έχει ως εξής: Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 0,8% στις 20.204 μονάδες. Ξεχώρισε η μετοχή της Softbank με άλμα 5% μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal που θέλει την τράπεζα να εγκαταλείπει επένδυση 16 δισ. δολαρίων στην αμερικανική start p WeWork υπέρ μιας μικρότερης επένδυσης ύψους 2 δισ. δολαρίων. Μικρή άνοδο σημείωσε η μετοχή της Nissan καθώς ο πρώην πρόεδρος Carlos Ghosn δήλωσε αθώος στην πρώτη του ακρόαση ενώπιον δικαστηρίου του Τόκιου από όταν συνελήφθη το Νοέμβριο για παραποιημένα στοιχεία αποδοχών.

Υποχώρηση σημείωσαν οι δείκτες στην ηπειρωτική Κίνα. Ο Shanghai composite μειώθηκε 0,26% και έκλεισε στις 2.526,46 μονάδες ενώ ο Shenzhen composite υποχώρησε 0,117% στις 1.299,89 μονάδες. Ο Shenzhen component επίσης υποχώρησε κατά 0,116% και έκλεισε στις 7.391,65 μονάδες.

Οριακές απώλειες 0,03% για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Στην Νότια Κορέα, ο Kospi έκλεισε στο -0,58%, ενώ στην Αυστραλία ο ASX 200 ενισχύθηκε κατά 0,69%.

Keywords
Τυχαία Θέματα