Μεικτά πρόσημα στην Ασία - «Βουτιά» 4% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

Κυρίως πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, με εξαίρεση την Αυστραλία, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την χθεσινή ομιλία της Τζάνετ Γέλεν ενώπιον του Κογκρέσου αλλά και τις νέες διακυμάνσεις στις τιμές πετρελαίου.

Ο δείκτης του Χονγκ Κονγκ που άνοιξε ύστερα από τρεις μέρες αργίας για τους εορτασμούς της κινεζικής Πρωτοχρονιάς,

υποχώρησε κατά 4,25% σε νέα χαμηλά επίπεδα από τα μέσα του 2012.

Στη Νότιο Κορέα, ο Kospi, που επίσης ήταν κλειστός για τις γιορτές, κινήθηκε πτωτικά κλείνοντας με απώλειες σχεδόν 3%, με «οδηγό» τα bluechips Samsung Electronics και Posco τα οποία έκλεισαν με πτώση 2,92% και 2,49% αντίστοιχα.

Στην Αυστραλία, ο ASX 200 ύστερα από εναλλαγές προσήμων έκλεισε ανοδικά 0,95% στις 4.821 μονάδες.

«Οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία πυροδοτούν βραχυπρόθεσμη πτώση, αλλά εφόσον δεν βρισκόμαστε εν μέσω ύφεσης στην αμερικανική οικονομία δεν υπάρχει έδαφος για bear market» υποστηρίζει ο Shane Oliver, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην AMP Capital.

Κλειστό είναι σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο, λόγω αργίας. Ο δείκτης βρίσκεται σε πτωτικό σερί τις τελευταίες μέρες καθώς το γεν ενισχύεται έναντι του δολαρίου ως επενδυτικό «καταφύγιο».

Κλειστές παραμένουν οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα και την Ταϊβάν.

Στο πεδίο των μετοχών, οι μεγάλες τράπεζες στην Αυστραλία, διέγραψαν τις απώλειες κι έκλεισαν ανοδικά, με την ANZ να ενισχύεται κατά 1,3%, την Westpac να καταγράφει άνοδο 0,91% και την NAB να καταγράφει άνοδο 0,74%.

Η μετοχή της Commonwealth Bank of Australia έκλεισε με οριακή άνοδο ύστερα από κέρδη πάνω από 1%.

Στη Νότιο Κορέα ανοδικά κινήθηκαν οι αμυντικές μετοχές εν μέσω εντάσεων με τη Βόρεια Κορέα μετά την εκτόξευση πυραύλου.

Η μετοχή της Firstec έκλεισε με άνοδο 7,45%, η Speco με κέρδη 28,26% και η Victek με άνοδο 29,93%.

Στα εμπορεύματα το πετρέλαιο συνεχίζει να κινείται με έντονη μεταβλητότητα καθώς τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες ο OPEC έδειξαν μεγαλύτερη υπερπροσφορά φέτος.

Η τιμή του WTI υποχώρησε κατά 1,57% στα 27,02 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει έως και 1,75% στη Wall Street. Η τιμή του Brent υποχώρησε κατά 0,32% στα 30,74 δολάρια το βαρέλι έχοντας ενισχυθεί κατά 1,72% στη Wall Street.

Οι ενεργειακές μετοχές στην Ασία κινήθηκαν με μεικτά πρόσημα. Η Oil Search υποχώρησε κατά 0,61%, η Woodside διέγραψε τις απώλειες κλείνοντας ανοδικά 0,76% ενώ η Santos έκλεισε με κέρδη 2,35%.
Η S-Oil κατέγραψε «βουτιά» 8,57% ενώ οι CNOOC, Petrochina και Sinopec υποχώρησαν με απώλειες 5,31%-6,62%.

Keywords
Τυχαία Θέματα