Μεικτά πρόσημα στην Ασία - Στο επίκεντρο οι εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας

Μεικτή σήμερα η εικόνα στις ασιατικές χρηματαγορές, μετά τη χθεσινή πτώση στη Wall Street, εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών για τις εν εξελίξει εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ- Κίνας

Με άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο.

Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,40% ή 91,99 μονάδες και έκλεισε στις 22.930,36 μονάδες.

Ο διευρυμένος δείκτης Topix έκλεισε με άνοδο 0,38% ή 6,88 μονάδες στις 1.815,25 μονάδες. Η άνοδος αποδίδεται στην περαιτέρω πτώση του γεν έναντι του δολαρίου,

καθώς κινήθηκε στα επίπεδα των 110,94.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi με άνοδο 0,50%, καθώς κέρδη σημειώθηκαν στους κλάδους ναυπήγησης και παραγωγής χάλυβα.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημείωσε άνοδο 0,45%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai composite σημείωσε άνοδο 1,08%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 γύρισε σε αρνητικό πρόσημο με απώλειες 0,11%, λόγω πτώσης στους κλάδους πρώτων υλών και χρηματοοικονομικών.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει στραμμένο στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας και στις συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο πρόεδρος Τραμπ εξέφρασε την Πέμπτη τις αμφιβολίες του για την επιτυχία των διπραγματεύσεων σε υψηλό επίπεδο που γίνονται μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς, όπως είπε, η Κίνα και άλλοι εμπορικοί εταίροι των ΗΠΑ έχουν γίνει «πολύ κακομαθημένοι». Έπαιρναν πάντα το 100% αυτών που ήθελαν από τις ΗΠΑ, πρόσθεσε, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο β' γύρος των διμερών συνομιλιών στην Ουάσινγκτον.

Η κυβέρνηση του ρεπουμπλικάνου ενημέρωσε την κινεζική αντιπροσωπεία ότι ο στόχος του Τραμπ είναι "σαφής" και προβλέπει μια "δίκαιη εμπορική σχέση" ανάμεσα στα δύο μέρη.

Οι συνομιλίες, που επαναλήφθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, επικεντρώνονται στη μείωση του κινεζικού πλεονάσματος στο διμερές ισοζύγιο τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών και στην προστασία της αμερικανικής πνευματικής ιδιοκτησίας.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής είναι ξανά οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών που άγγιξαν το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2008, ήτοι 3,1224%. Σε υψηλά πολλών ετών και οι αποδόσεις των 2ετών και 5ετών τίτλων.

Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο με το μπρεντ στα 79,53 δολ/βαρέλι και το αμερικανικό αργό στα 71,61 δολ/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα