Μεικτά πρόσημα στην Ασία - Επίσκεψη Τραμπ στην Ιαπωνία

πραγματοποιεί εμπορικές συνομιλίες με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε.

Στο ταμπλό, οι κινεζικές αγορές ενισχύονται με τον Shenzhen composite να σημειώνει άνοδο 0,829% και τον Shenzhen 0,62%. Ο Shanghai composite ενισχύεται κατά 1,24%.

Στο Χονγκ Κονγκ ωστόσο ο Hang Seng υποχωρεί κατά 0,18%.

Στο Τόκιο, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,31%, στις 21.182,58 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να υποχωρεί ελαφρά κατά 0,05%, στις 2.044,21 μονάδες.

Οριακή πτώση 0,06%

στις 6.451,90 μονάδες και για τον S&P/ASX 200 στην Αυστραλία.

Ο Τραμπ είναι ο πρώτος ξένος αρχηγός κράτους, ο οποίος συναντήθηκε με τον νέο αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ναρουχίτο, ενώ ακολούθησε η συνάντηση με τον Άμπε. Στην ατζέντα της συνάντησης, πέραν του εμπορίου, τίθενται και άλλα ζητήματα διεθνούς σημασίας.

Όπως δήλωσε νωρίτερα, «το Τόκιο έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην Ουάσινγκτον για πολλά – πολλά χρόνια».

Πρόσθεσε ότι οι δυο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία που θα αντιμετωπίσει το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ. Το 2018 οι ΗΠΑ είχαν εμπορικό έλλειμμα 56,8 δισ. δολ. στον τομέα αγαθών και υπηρεσιών 'έναντι της Ιαπωνίας. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται στη σκιά των αμερικανικών απειλών για την επιβολή δασμών σε εισαγόμενα αυτοκίνητα από ΕΕ και Ιαπωνία.

Στο Μεταξύ, στην Ευρώπη, οι κεντροδεξιές, κεντροαριστερές και κεντρώες δυνάμεις (που συγκροτούν το θεσμικό φιλοευρωπαϊκό πολιτικό μπλοκ) υπέστησαν απώλειες στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ τα ακροδεξιά αντιευρωπαϊκά κόμματα και οι οικολόγοι εμφανίζονται κερδισμένοι. Τα κέρδη των λαϊκιστικών κομμάτων, ωστόσο, είναι μικρότερα του αναμενόμενου, με τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα να διατηρούν τον έλεγχο των δύο τρίτων και πλέον της Ευρωβουλής.
Σημειώνεται ότι σήμερα παραμένουν κλειστές οι αγορές σε Λονδίνο και ΗΠΑ λόγω εθνικής αργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα