Μεικτά πρόσημα στην Ασία - Ανησυχία για τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές την Τετάρτη καθώς το επενδυτικό κλίμα «βάρυνε» από τις ανησυχίες για τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής παγκοσμίως.

Τα σημάδια ότι η ΕΚΤ ετοιμάζεται να μειώσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και η Fed να αυξήσει τα επιτόκια προκαλούν φόβο στην αγορές και άνοδο του δολαρίου. Στην Ιαπωνία οι εξαγωγικές μετοχές «οδήγησαν» την άνοδο, μετά τη μεγαλύτερη πτώση του γεν

από τον Αύγουστο, ενώ το δολάριο Ν. Ζηλανδίας υποχώρησε σε χαμηλό επτά εβδομάδων.

Ραλι για το πετρέλαιο.

Απώλειες κατέγραψε ο ASX 200 στην Αυστραλία, εξαιτίας πιέσεων στις ενεργειακές μετοχές και τις μετοχές πρώτων υλών, αλλά και ο Kospi στη Νότιο Κορέα.

Ο δείκτης δολαρίου ενισχύθηκε στις 96 μονάδες, σε υψηλό δύο μηνών.

«Ο πιο σημαντικός παράγοντας στήριξης του δολαρίου είναι η πιθανότητα 60% και πάνω για την αύξηση επιτοκίων από τη Fed τον Δεκέμβριο» σχολιάζει ο Jeffrey Halley, αναλυτής αγορών στην OANDA.

Η ενίσχυση του δολαρίου άσκησε πιέσεις στις τιμές χρυσού, οι οποίες υποχώρησαν πάνω από 3%, σε νέο χαμηλό από τις 24 Ιουνίου, ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Ο χρυσός ενισχύθηκε κατά 0,5% στα 1.272,81 δολάρια η ουγγιά στις ασιατικές αγορές, ωστόσο, παραμένει κάτω από το κρίσιμο επίπεδο αντίστασης των 1.300 δολαρίων.

Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 1% στα 49,16 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του Brent ενισχύθηκε κατά 0,86% στα 51,31 δολάρια.

Κλειστές παρέμειναν οι αγορές στην Κίνα λόγω αργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα