Μεικτά πρόσημα και νευρικότητα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές την Τετάρτη, παρά το πλήγμα από την άρνηση του MSCI να συμπεριλάβει τις κινεζικές μετοχές στους βασικούς του δείκτες.

Οι περισσότερες ασιατικές αγορές διέγραψαν τις πρωινές απώλειες, καθώς οι συνεχίζονται οι αναταράξεις στις αγορές από το ενδεχόμενο του Brexit, αλλά και τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών (Fed και Τράπεζα της Ιαπωνίας).

Ο

MSCI ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την προσθήκη των κινεζικών A-shares περιμένοντας νέες βελτιώσεις όσον αφορά την πρόσβαση στις κινεζικές αγορές.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της ΑΝΖ, David Qu και Raymond Yeung, η απόφαση αυτή έχει μικρό αντίκτυπο στις αγορές καθώς, όπως ανέφεραν, «η κινεζική χρηματαγορά δεν είναι "διεθνής"». Ωστόσο, κάποιοι αναλυτές θεωρούν ότι η απόφαση αυτή θα επηρεάσει το γιουάν.

Οι κινεζικοί δείκτες εμφάνισαν έντονη μεταβλητότητα, υποχωρώντας το πρωί πάνω από 1% ωστόσο στη συνέχεια κατέγραψαν σημαντική άνοδο, 1%-2%.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης κινήθηκε χαμηλότερα με το δείκτη πρώτων υλών να δέχεται σημαντικές απώλειες ενώ στην Ιαπωνία, ο Nikkei διέγραψε την πρωινή πτώση κλείνοντας ανοδικά.

Οι αγορές κινούνται με νευρικότητα αυτή την εβδομάδα καθώς αρχίζουν να αποτιμούν την αβεβαιότητα από τα διεθνή γεγονότα, κάνοντας τους επενδυτές να προσφύγουν στα επενδυτικά «καταφύγια».

Η απόδοση του ιαπωνικού 10ετούς υποχώρησε σήμερα σε νέο χαμηλό ρεκόρ στο 0,182%.

Οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν, με την τιμή του Brent να καταγράφει πτώση 1,4% στα 49,13 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε επίσης 1,4% στα 47,81 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα