Μεγάλο συνταξιοδοτικό ταμείο της Αυστραλίας μειώνει την έκθεση του σε μετοχές

Το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο της Αυστραλίας αναφέρει ότι θα μειώσει την έκθεσή του σε μετοχές καθώς ο σημερινός παγκόσμιος κύκλος ανάπτυξης πλησιάζει στο τέλος του και η κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων βαραίνει πάνω στην οικονομία.

Οι αποδόσεις από τις μετοχές θα περιοριστούν από το γεγονός ότι η αμερικανική Κεντρική Τράπεζα συνεχίζει να ενισχύει την πολιτική και την εμμονή στις ανησυχίες του εμπορικού πολέμου, σύμφωνα με τον επικεφαλής επενδυτή της AustralianSuper Pty. Mark Delaney.

Το διευθυντικό αυτό στέλεχος που επιβλέπει περί τα 140 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (104 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) θα μειώσει την έκθεσή του σε μετοχές κατά τους επόμενους 12 μήνες σε περίπου 55% από περίπου 62% που είναι τώρα, μεταφέροντας περισσότερα χρήματα σε σταθερό εισόδημα και μετρητά.

"Είμαστε πολύ πιο κοντά στο τέλος του κύκλου, και αυτό θα υπαγορεύσει μια πολύ χαμηλότερη έκθεση μετοχών", δήλωσε ο Delaney τηλεφωνικά από τη Μελβούρνη την Τετάρτη. "Εάν η Fed ακολουθήσει σφικτή πολιτική πιο γρήγορα από ό, τι αναμενόταν, μπορούμε να φτάσουμε σε αυτόν τον στόχο σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Εάν η Fed επιλέξει τη σφικτή πολιτική όπως έχει προγραμματιστεί και οι παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις δεν μας δυσκολέψουν, τότε θα μπορούσαμε να παραμείνουμε σε μετοχές λίγο περισσότερο».

Keywords
Τυχαία Θέματα