Μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων «κόβει» το brand της Ιβάνκα

Η αλυσίδα Nordstrom που είχε μπει στο στόχαστρο της καμπάνιας για το μποϊκοτάρισμα επιχειρήσεων με προϊόντα της οικογένειας Τραμπ, επικαλείται τις πενιχρές πωλήσεις

Η αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης Nordstrom ανακοίνωσε ότι σταματά την πώληση της προϊόντων της φίρμας της κόρης του Αμερικανού προέδρου, Ιβάνκα, επικαλούμενη τον μικρό αριθμό πωλήσεων.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί τις απειλές για μποϊκοτάζ στις επιχειρήσεις που πωλούν προϊόντα που σχετίζονται με την οικογένεια Τραμπ.

Η εν λόγω

εταιρεία πουλά χιλιάδες φίρμες και περικόπτει περί το 10% εξ αυτών κάθε χρόνο, ανάλογα με το τι επιδόσεις παρουσιάζουν.
«Στην προκειμένη περίπτωση, βασισμένοι στις επιδόσεις του συγκεκριμένου brand, αποφασίσαμε να μην το αγοράσουμε γι' αυτή τη σεζόν», ανακοίνωσε η εταιρεία.
Η Nordstrom έχει βρεθεί στο στόχαστρο της καμπάνιας «Grab Your Wallet», που έχει ζητήσει από τους καταναλωτές να μποϊκοτάρουν τους λιανεμπόρους που εμπορεύονται αγαθά σχετικά με την Ιβάνκα ή τον Ντόναλντ Τραμπ.
Παράλληλα, οι επιχειρήσεις της Ιβάνκα έχουν ξεσηκώσει αντιδράσεις λόγω του ότι καθιστούν ασαφή τα όρια μεταξύ της προώθησης του brand της και της πολιτικής.

Σημειώνεται ότι η αλυσίδα Nordstrom ήταν μια από τις πρώτες συνεργασίες που έκανε η Ιβάνκα στον τομέα του λιανεμπορίου και αφορούσε τη σειρά υποδημάτων που λανσάρισε η κόρη του προέδρου το 2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα