Με υπουργική απόφαση αλλάζουν οι αμοιβές του ΔΣ της ΕΚΧΑ

της Μαριάννας Τζάννε

Με αναδρομική ισχύ και χωρίς να έχει κριθεί το θέμα της ακαδημαϊκής ιδιότητας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για δύο από τα επτά μέλη του ΔΣ, εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αμοιβές του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΧΑ.

Η απόφαση ανασκευάζει προγενέστερη ΚΥΑ (Μάρτιος 2016), με την οποία τροποποιούνται οι αμοιβές του Προέδρου της ΕΚΧΑ κ. Βύρωνα Νάκου και των δύο Αντιπροέδρων της κ. Μαρίας Καλαντζοπούλου

και του κ. Βασίλη Βεσκούκη.
Με βάση την τελευταία υπουργική απόφαση που υπογράφουν οι κύριοι Πάνος Σκουρλέτης, Γιώργος Χουλαράκης και Γιάννης Τσιρώνης, η συνολική μηνιαία μικτή αποζημίωση του Προέδρου και αντίστοιχα του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας, ανέρχεται στο ποσό των 4.000 ευρώ, στην οποία περιλαμβάνονται πάσης φύσης αποδοχές, πρόσθετα έξοδα παράστασης και αμοιβές από την ημερομηνία διορισμού τους στο ΔΣ.

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη ΚΥΑ η αμοιβή του Προέδρου ήταν 1.600 ευρώ μικτά, γεγονός που αποδίδεται από τον κ. Νάκο σε λανθασμένη διατύπωση της υπουργικής απόφασης που τροποποιούσε προγενέστερή της. Οι μικτές αμοιβές για τις θέσεις των Αντιπροέδρων καθορίζονται στο ύψος των 2.800 ευρώ. Δεν καταβάλλονται αμοιβές για την συμμετοχή των παραπάνω μελών στο ΔΣ.

Επιπλέον, η μηνιαία μικτή αποζημίωση των μη Εκτελεστικών Μελών του Δ.Σ., πλην του Προέδρου, για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ανέρχεται στο ποσό των εξήντα 60 ευρώ ανά συνεδρίαση με δυνατότητα να φτάσει ως τα 240 ευρώ, υπό την προϋπόθεση συμμετοχής σε τέσσερις τουλάχιστον συνεδριάσεις το μήνα. Συνολικά υπολογίζεται ότι οι αμοιβές του ΔΣ για το έτος 2015 θα ανέλθουν στο ποσό 97.721 ευρώ και για κάθε επόμενο έτος σε 171.840 ευρώ.

Ωστόσο, σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της διπλής ιδιότητας των κυρίων Νάκου και Βεσκούκη. Εννέα μήνες μετά τον ορισμό του ΔΣ της ΕΚΧΑ, δεν έχει εκδοθεί όπως ορίζει ο νόμος, διαπιστωτική πράξη αναστολής καθηκόντων από το Πολυτεχνείο. Όπως αναφέρει στο "newmoney" ο κ. Νάκος αναμένεται η απάντηση σε σχετικό ερώτημα προς το νομικό συμβούλιο του κράτους. Επισημαίνει, πάντως ότι οι δύο καθηγητές δεν έχουν εισπράξει ούτε σεντ κατά την περίοδο διορισμού τους στο ΔΣ της ΕΚΧΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα