Με τον αέρα του νικητή πάει στην «Σούπερ Τρίτη» ο Τραμπ

Μετά την θριαμβευτική νίκη του στη Νεβάδα, ο Αμερικανός Μίδας Ντόναλντ Τραμπ επαίρεται για τις μέχρι τώρα επιδόσεις του στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, προεξοφλώντας πως και την 1η Μαρτίου, στη "Σούπερ Τρίτη", όπου θα διεξαχθούν προκριματικές ταυτόχρονα σε 12 αμερικανικές πολιτείες, "θα τα πάει περίφημα".

Προωθώντας το προφίλ του οικογενειάρχη, ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών χαμογελά στο φακό όχι μόνο στο πλευρό της συζύγου του Μελάνια, αλλά και της εγκυμονούσας κόρης του Ιβάνκα, όπως και των υπολοίπων μελών της οικογένειάς του.

Με

την αποχώρηση του πρώην κυβερνήτη της Φλόριντα Τζεμπ Μπους, από την κούρσα ξεκαθάρισε το τοπίο στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών με τα αμερικανικά δίκτυα να προβλέπουν ότι ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος θα είναι αυτός που θα λάβει το χρίσμα του κόμματος και αυτός που θα κονταροχτυπηθεί με την Χίλαρι Κλίντον, το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών διεκδικώντας τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ.

Η αποχώρηση Μπους χαροποιεί τον Τραμπ την ίδια ώρα όμως δίνει... φτερά στον Μάρκο Ρούμπιο, γερουσιαστή της Φλόριντα και μοναδικό συστημικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών. Με τους χρηματοδότες της εκστρατείας του Τζεμπ Μπους να έχουν ήδη προσεγγίσει τον 44χρονο γιο Κουβανών μεταναστών, ο Ρούμπιο μπορεί να είναι αυτός που θα απειλήσει τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, όπως επισημαίνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, αν και μέχρι σήμερα, ο πιο ισχυρός εσωκομματικός αντίπαλος του Τραμπ ήταν ο νικητής της Αιόβα και γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ. Το γεγονός πάντως ότι ο Τραμπ επικράτησε με άνεση στη Νεβάδα με ποσοστό 42,6%, δείχνει πως ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος έχει απήχηση και στις δυτικές πολιτείες.

Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Μάρκο Ρούμπιο, γερουσιαστής της Φλόριντα, με ποσοστό 24,4% και την τρίτη θέση ο πανύψηλος γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ, με ποσοστό 23,6%.

Μπορεί ο Τραμπ να σάρωσε στη Νεβάδα, όμως δεν επαναπαύεται καθώς την ερχόμενη θα κληθεί να δώσει τη μεγαλύτερη μάχη του. Την 1η Μαρτίου, οι Αμερικανοί θα κληθούν να ψηφίσουν για την "Σούπερ Τρίτη" , τις προκριματικές ταυτόχρονα σε δώδεκα πολιτείες - Αλαμπάμα, Αλάσκα, Άρκανσο, Βερμόντ, Βιρτζίνια, Κολοράντο, Μασαχουσέτη, Μινεσότα, Οκλαχόμα, Τένεσι, Τέξας και Τζόρτζια.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα