Πώς η Aramco αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά πετροχημικών

Κάτω από μια σκηνή στη καυτή σαουδαραβική έρημο, ο Ziad Al-Labban παρουσιάζει το όραμά του για τον μεγαλύτερο προμηθευτή πετρελαίου παγκοσμίως - και αυτός, μοιάζει πολύ με ένα κατάστημα Ikea.

Ο Al-Labban έχει περάσει την επαγγελματική του ζωή βοηθώντας τη Σαουδική Aramco να διαχειρίζεται περίπου το 10% της παγκόσμιας ζήτησης ακατέργαστου πετρελαίου, αλλά τώρα , αυτά για τα

οποία θέλει να μιλήσει είναι όλα τα πετροχημικά που χρησιμοποιούνται σε ένα σύγχρονο σπίτι όπως αυτά που αντέγραψε στη Sadara, το υπό την διαχείρισή του συνεχώς διευρυνόμενο συγκρότημα αξίας 20 δισ. δολαρίων, στο βιομηχανικό κόμβο του Jubail.

Το στρώμα στην κρεβατοκάμαρα, τα πιάτα στην κουζίνα, ακόμα και το Chevrolet Caprice στο δρόμο - είναι τόσο ενθουσιασμένος που ξεδιπλώνει τη μεγάλη ποικιλία προϊόντων τα οποία ενισχύονται από τα χημικά του, ώστε δεν τον ενοχλεί καν η καυτή ζέστη. Στους 46 βαθμούς Κελσίου (115 Φαρενάιτ), είναι πιο ζεστό από ό, τι οι περισσότεροι τόποι ήταν ποτέ.

"Βλέπετε την τηλεόραση πλάσματος;" Ο Al-Labban ρωτά με ενθουσιασμό, δείχνοντας τη συσκευή διασκέδασης, στο μοντέρνο σαλόνι. "Θα παράγουμε τη χημική επίστρωση που μπαίνει σε αυτή την οθόνη."

Ο Al-Labban έχει διαχειριστεί πολλές μονάδες της Aramco στο παρελθόν, στις ΗΠΑ και αλλού, αλλά αυτή εδώ δεν είναι όπως καμία άλλη. Η Sadara, έχοντας κάνει μια συμμαχία με τη Dow Chemical Co., εμπλουτίζει την ιστοσελίδα της με το "Game Changer!" για έναν λόγο. Οι ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις είναι το κλειδί για τις προσπάθειες του Σαουδαραβικού βασιλείου να διαφοροποιήσει την οικονομία, να αναπτύξει νέες βιομηχανίες και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για εκατομμύρια νέους. Είναι το μεγαλύτερο σχέδιο του είδους του, που κατασκευάστηκε ποτέ σε μια μόνο φάση, προσλαμβάνοντας περισσότερους από 60.000 εργαζόμενους κατά τα πέντε χρόνια που ετοιμαζόταν.

Keywords
Τυχαία Θέματα