Με τακτικό ελιγμό επιχειρεί η Μέι να περάσει τη συμφωνία για το brexit

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Theresa May κάνει στο κοινοβούλιο μια υποχώρηση σε μια βασική πτυχή του Brexit, αναστέλλει κινήσεις της, προκειμένου να σταματήσει τους βουλευτές που προσπαθούν να αναθεωρήσουν τα σχέδιά της, σύμφωνα με πηγές της βρετανικής κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση είχε την πρόθεση να προσπαθήσει να αποτρέψει τη Βουλή των Κοινοτήτων από την αλλαγή των όρων της συμφωνίας στην οποία έφτασε η May με την Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν οι πολιτικοί τελικά να το ψηφίσουν. Ωστόσο, σύμφωνα με μια πηγή, που μίλησε υπό

την προϋπόθεση της ανωνυμίας, η ομάδα της May έχει πλέον σταματήσει αυτή την τακτική ενόψει διαμαρτυριών από πολιτικούς.

Αυτό σημαίνει ότι οι βουλευτές θα είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν μια σειρά πιθανών αλλαγών στην κίνηση της May, η οποία σειρά αλλαγών θα μπορούσε να περιλαμβάνει προσκλήσεις για νέο δημοψήφισμα ή για διαφορετική συμφωνία με την ΕΕ. Είναι μια απόφαση με δυνητικά τεράστιες συνέπειες για τη μελλοντική κατεύθυνση του Brexit.

Το γεγονός ότι η May ενώπιον της κρίσιμης ψηφοφορίας της 11ης Δεκεμβρίου υποδηλώνει ότι ξέρει πως μάλλον χάνει τη μάχη στο "δικό της" Συντηρητικό Κόμμα με τους αντάρτες, που θέλουν να ακυρώσουν τη συμφωνία την οποία έχει συνάψει με την ΕΕ.

Τα σχέδια αποκαλύφθηκαν από μια πηγή του Ηνωμένου Βασιλείου η οποία ζήτησε να μην ταυτοποιηθεί, επειδή τα σχέδια είναι ιδιωτικά. Τα πρόσωπα- κλειδιά στο Κοινοβούλιο από διάφορα κόμματα εξακολουθούν να εξετάζουν λεπτομερώς τις λεπτομέρειες για το πώς θα διεξαχθεί η ψηφοφορία, αλλά ο στόχος της κυβέρνησης είναι να καταρτίσει ένα σχέδιο στο οποίο οι αντίπαλοί του, εσωτερικοί και εξωτερικοί, δεν θα μπορούν να αντιταχθούν.

Οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι καμία εναλλακτική λύση στην επιλογή της May δεν θα πετύχει να συγκεντρώσει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και μια σειρά από ψηφοφορίες επί των τροπολογιών θα μπορούσε να το καταδείξει. Τα μέλη του Εργατικού Κόμματος είναι πιθανό να υποχρεωθούν να μην υποστηρίξουν ένα δεύτερο δημοψήφισμα, για παράδειγμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα