Με συντριπτική πλειοψηφία η υποστήριξη του CDU στον Σόιμπλε

Το 1971 πήρε το διδακτορικό του. Από το 1972 είναι μέλος της Bundestag. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ένας βετεράνος των Χριστιανοδημοκρατών. Και προτίθεται να παραμείνει εκεί για πολύ – πολύ καιρό ακόμα, καθώς τα 45 χρόνια που κλείνει πλέον στη γερμανική Βουλή δεν είναι αρκετά γι' αυτόν. Με αυτά τα λόγια περιγράφουν τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών γερμανικά ΜΜΕ, μεταδίδοντας ότι το συντηρητικό

κόμμα CDU της Καγκελαρίου Μέρτκελ, ενέκρινε σήμερα με συντριπτική πλειοψηφία την υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, με ποσοστό 95,8%, ο 74χρονος Σόιμπλε εξασφάλισε την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος CDU στο κρατίδιο της Βάδης - Βυρτεμβέργης, στη νοτιοδυτική Γερμανία, για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την 24η Σεπτεμβρίου.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε στα στελέχη του CDU ότι εναπόκειται στη Γερμανία να κρατήσει ενωμένη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τον ρόλο της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ σε αυτό το διακύβευμα:

«Όλοι αναμένουν ότι η Άνγκελα Μέρκελ μπορεί να το κάνει αυτό, διότι κανένας άλλος στη Γερμανία και την Ευρώπη δεν μπορεί να εκπληρώσει αυτόν τον ρόλο».

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Υφυπουργός του ομόσπονδου υπ. Υγείας, Ανέτ Βίντμαν Μάουτς έχοντας εξασφαλίσει ποσοστό 81,5% από τους 250 συνέδρους που ψήφισαν.

Στην τρίτη θέση, ο υπουργός Εσωτερικών του CDU στο κρατίδιο της Βάδης - Βυρτεμβέργης, Τόμας Στρομπλ, με ποσοστό 89,6%.

Keywords
Τυχαία Θέματα