Με σημαία του Ισλαμικού Κράτους στα χέρια η επίθεση στο ξενοδοχείο στην Αίγυπτο

Τρόμο έχουν προκαλέσει στην Αίγυπτο οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από την επίθεση των δύο ενόπλων σε ξενοδοχείο το βράδυ της Παρασκευής καθώς φαίνεται να επιβεβαιώνουν την εκδοχή ότι οι δράστες ήταν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Οι φωτογραφίες που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους που φέρεται να κρατούσε στα

χέρια του ο ένας από τους δύο ενόπλους καθώς και μια ζώνη εκρηκτικών που, όπως υποστηρίζεται, είχε ζωσμένη στη μέση του αλλά δεν πρόλαβε να πυροδοτήσει καθώς έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας οι δράστες έφθασαν στο ξενοδοχείο Bella Vista διά θαλάσσης.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τρεις τουρίστες, δύο Αυστριακοί και ένας Σουηδός.

Παρότι προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος, οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για ανάλογο περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Αίγυπτο, όταν τρομοκράτες επιτέθηκαν σε Ισραηλινούς τουρίστες.

Η τρομοκρατική οργάνωση σε ανακοίνωσή της δήλωσε πως η επίθεση κατά των Ισραηλινών στο Κάιρο ήταν η απάντηση στο κάλεσμα του επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκνταντί, να τεθούν στο στόχαστρο όλοι οι Εβραίοι παντού.

Η φωτογραφία με τον εκρηκτικό μηχανισμό και τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα