Με έντονο ναυτιλιακό χρώμα η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Λάμπρου

του Μηνά Τσαμόπουλου

Το τρίτο της βιβλίο με την τίτλο «Η Επιστροφή» παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες η συγγραφέας Άννα Λάμπρου. Σε μία βραδιά γεμάτη λογοτεχνία αλλά και ναυτιλία αφού το παρών έδωσαν εκπρόσωποι του ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας.

Θέμα του βιβλίου είναι η κακοποίηση μέσα στην οικογένεια. Φλέγον κοινωνικό φαινόμενο με τρομακτικές διαστάσεις σε προσωπικό, ευρύτερα οικογενειακό και όχι μόνο επίπεδο.

Δύο αδερφές, η Μαρία και η Ελπίδα, και ένα ανίερο έγκλημα σε βάρος τους. Διαφορετική η αντίδραση της καθεμιάς σ' αυτό. Η Μαρία, φαινομενικά κεφάτη, ήρεμη, ευχαριστημένη

με τη ζωή της. Η Ελπίδα, πνιγμένη στη δυστυχία της για το έγκλημα που διαπράχτηκε εναντίον της και χαμένη μέσα στο μαρτύριο της συνείδησής της για το έγκλημα που διέπραξε εκείνη, ασφυκτιά γεμάτη ερωτήματα.

Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, προλόγισε η Άντζελα Γκερέκου, ενώ το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο εφοπλιστής Λου Κολλλάκης με τη σύζυγό του, ο Ανδρέας Ποταμιάνος, ο Παναγιώτης Λομβέρδος μόνιμος κάτοικος της Ελβετίας, ο υφυπουργός Τέρενς Κουίκ, η Έμη Λιβανιού καθώς και ο Μιχάλης Λάμπρος, από τα εμπειρότερα στελέχη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα και σύζυγος της συγγραφέως.

Η Άννα Λάμπρου Οκτωνιάδη γεννήθηκε στ ν Πειραιά. Εργάστηκε για 10ετίες στη ναυτιλία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αυστραλία και πιο συγκεκριμένα σε ναυτιλιακές εταιρείες ως ναυλομεσίτρια, διαχειρίστρια πλοίων, συμπλοιοκτήτρια, οικονομική διευθύντρια. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1992.



Keywords
Τυχαία Θέματα
Άννας Λάμπρου,annas labrou