Με απώλειες ξεκινά η εβδομάδα στη Wall Street

Σε πτωτικό έδαφος ξεκινά και η δεύτερη εβδομάδα του χειμώνα, μετά το -4,6% της προηγούμενης εν μέσω εμπορικών ανησυχιών αλλά και προβληματισμού για την πορεία των ομολόγων.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,70% στις 24.220 μονάδες, ο S&P 500 κατά 0,42% χαμηλότερα στις 2.622 μονάδες, ενώ ο Nasdaq βρίσκεται στο -0,11% στα 6.961 μονάδες εν μέσω ισχυρής μεταβλητότητας και συχνών εναλλαγών προσήμων.

Την Κυριακή, η Κίνα κλήτευσε τον Αμερικανό πρέσβη στο Πεκίνο για να διαμαρτυρηθεί για την κράτηση της CFO

της Huawei Ουανζού Μενγκ στον Καναδά. Η 46χρονη αντιμετωπίζει κατηγορίες στις ΗΠΑ για συνωμοσία, με στόχο την παράκαμψη των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν.

Οι ανησυχίες για περαιτέρω κλιμάκωση της εμπορικής κόντρας ενισχύθηκαν τη Δευτέρα, μετά την απόφαση κινεζικού δικαστηρίου να απαγορεύσει πωλήσεις παλιότερων μοντέλων iPhone. Το δικαστήριο έκρινε ότι η Apple έχει παραβιάσει πατέντες της κινεζικής Qualcomm.

Η μετοχή της Apple υποχωρεί 2%.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα υποβάθμισε την τιμή-στόχο της μετοχής της Apple και η Citi, στα 200 από 240 δολάρια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2,2% στα 51,49 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,2% στα 1.250 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1401 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 2,85%.

Keywords
Τυχαία Θέματα