Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές με «βαρίδι» την οικονομία της Ιταλίας

Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις από τις συνεχιζόμενες εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,27%, με τους περισσότερους τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια κυρίως σε αρνητικό έδαφος.

Ο δείκτης FTSE MIB της Ιταλίας υποχώρησε κατά 0,23% μετά το δημοσίευμα του Bloomberg ότι η κυβέρνηση της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης θα μπορούσε σύντομα να μειώσει τις προβλέψεις για το ακαθάριστο

εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) στο 0,1% φέτος, σε σύγκριση με πρόβλεψη για αύξηση 1% τον Δεκέμβριο.

Με απώλειες 0,22% έκλεισε και ο βρετανικός FTSE 100, ενώ ο γερμανικός DAX έκλεισε με οριακά κέρδη 0,28%. Ο γαλλικός CAC 40 τερμάτισε τη συνεδρίαση με οριακές απώλειες 0,09%. Στο Νότο, ο IBEX 35 της Ισπανίας κέρδισε 0,47%.

Οι παράγοντες της αγοράς παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις στις συζητήσεις μεταξύ αμερικανικών και κινεζικών αξιωματούχων σχετικά με την παρατεταμένη εμπορική διαμάχη των δύο χωρών.

Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο είχαν κάνει "καλή πρόοδο" προς μια εμπορική συμφωνία. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Κίνα θα έχει μέχρι το 2025 να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις για αγορές βασικών προϊόντων και θα επιτρέψει στις αμερικανικές εταιρείες να κατέχουν εξ ολοκλήρου κινεζικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Ο Πρόεδρος Donald Trump πρόκειται να συναντηθεί με τον Κινέζο αντιπρόεδρο Liu He στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, το Brexit είναι ένας άλλος τομέας ανησυχίας για τους επενδυτές. Οι βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου ενέκριναν νομοσχέδιο την Τετάρτη που θα υποχρέωσει την πρωθυπουργό Theresa May να ζητήσει την αναστολή του Brexit για να εμποδίσει τη Βρετανία να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 12 Απριλίου χωρίς συμφωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα