Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές εν μέσω παγκόσμιου sell-off

Οι ευρωπαϊκές αγορές διέγραψαν τα κέρδη που απέκτησαν νωρίς το πρωί, για να κλείσουν απότομα το βράδυ της Πέμπτης, καθώς το συναίσθημα της αγοράς επιδεινώθηκε και το παγκόσμιο sell-off των μετοχών συνεχίστηκε.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 1,75%, μετά από ένα ελαφρώς υψηλότερο ξεκίνημα με την επαναλειτουργία των αγορών μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Ο γερμανικός DAX οδήγησε τις πτωτικές τάσεις, με απώλειες 2,3%. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε με

πτώση 1,38%, ενώ με ελαφριές απώλειες 0,6% έκλεισε και ο γαλλικός CAC 40.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB υποχώρησε 1,73%, ενώ στην Ισπανία ο IBEX 35 έκλεισε με απώλειες 1,29%.

Μια δραματική αύξηση στα features της Wall Street παρείχε κάποια ανακούφιση στις παγκόσμιες αγορές κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς ο Dow Jones Industrial Average κέρδισε πάνω από 1.000 πόντους στην συνεδρίαση της Τετάρτης. Ωστόσο, την Πέμπτη, η Wall Street διαπραγματεύθηκε αισθητά χαμηλότερα, χάνοντας μερικά από τα ισχυρά κέρδη από την προηγούμενη ημέρα, εν μέσω ανανεωμένων εντάσεων μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, επικαλούμενο τρεις πηγές εξοικειωμένες με την κατάσταση, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει ένα εκτελεστικό διάταγμα για να απαγορεύσει στις εταιρείες των Η.Π.Α. να χρησιμοποιούν εξοπλισμό κατασκευασμένο από τις κινεζικές εταιρείες Huawei και ZTE.

Πίσω στην Ευρώπη, τα αεροδρόμια Vinci της Γαλλίας ανακοίνωσαν ότι θα αγοράσουν πλειοψηφικό μερίδιο στο αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου για 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια, στέλνοντας τη μετοχή της Vinci 1% υψηλότερα στις πρώτες συνεδριάσεις.

Στην Ιταλία, οι τραπεζικές μετοχές έκλεισαν χαμηλότερα, αφού ο κορυφαίος επενδυτής της Banca Carige μπλόκαρε μια ζωτικής σημασίας αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 400 εκατ. ευρώ στην τράπεζα, σύμφωνα με το Reuters.

Keywords
Τυχαία Θέματα