Σε θετικό έδαφος η Ευρώπη με το βλέμμα σε Fed και BoJ

Σε θετικό έδαφος κινούνται από το άνοιγμα οι ευρωπαϊκές μετοχές με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στα αποτελέσματα των συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών μέσα στην εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 άνοιξε με άνοδο 0,4%. Αυτή την ώρα, οι κυριότεροι δείκτες κινούνται ως εξής:

Οι ευρωπαϊκές μετοχές αντιστάθηκαν στις αρνητικές επιδόσεις της Ασίας όπου οι αγορές έκλεισαν με πτώση. Γενικά οι αγορές είναι επιφυλακτικές πριν τις αποφάσεις για τις νομισματικές πολιτικές που θα ακολουθήσουν Fed

και Bank of Japan.

«Το πρόσφατο θετικό μομέντουμ των τελευταίων 2 εβδομάδων με ανόδους σε μετοχές και τιμές εμπορευμάτων φαίνεται ότι άνοιξε το δρόμο για ελαφρά ανάκαμψη της ψυχολογίας τις τελευταίες ημέρες», αναφέρει ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής αγορών της CMC Markets.

«Απομένει να δούμε αν αυτή η επιβράδυνση στο ανοδικό μομέντουμ έχει τη δυναμική να γυρίσει σε κάτι πιο απτό ή αν απλά πρόκειται για μια επιφυλακτικότητα πριν τις συναντήσεις των κεντρικών τραπεζών.

Οι επενδυτές εστιάζουν και στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων ευρωπαϊκών εταιρειών.

Στη Γαλλία, η πάροχος τηλεπικοινωνιών Orange ανακοίνωσε αύξηση 0,6% στα έσοδα σσε ετήσια βάση,χάρη κυρίως στην επιστροφή της Ισπανίας στην ανάπτυξη.

Τα αναμορφωμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων υποχώρησαν κατά 1,6%. Πάντως, η Orange επιβεβαίωσε τη στρατηγική της για το 2016, στέλνοντας σε άνοδο τη μετοχή.

Η εταιρεία μηχανημάτων Safran σημείωσε άνοδο μετά την ανακοίνωση αύξησης εσόδων κατά 7,8% κατά το α' τρίμηνο στα 4,24 δισ. ευρώ.

Στη Γερμανία η φαρμακοβιομηχανία Bayer ανακοίνωσε αύξηση 15,7% στα EBITDA για το α' τρίμηνο στα 3,4 δισ. ευρώ. Η μετοχή κινείται με άνοδο.

Η ολλανδική εταιρεία ειδών υγιεινής διατροφής DSM ανακοίνωσε αύξηση 19% στα EBITDA που διαμορφώθηκαν στα 296 εκατ. ευρώ για το α' τρίμηνο. Η εταιρεία εύρεσης εργατικού δυναμικού Randstad ανακοίνωσε αύξηση 10% στα δομικά κέρδη στα 168,9 εκατ. ευρώ για το α' τρίμηνο, νούμερο ωστόσο που απογοήτευσε τους επενδυτές με αποτέλεσμα ελαφρά πτώση της μετοχής.

Η Βρετανική Whitbread, ανακοίνωσε αύξηση στα προ φόρων κέρδη γαι το 2015.

Η BP ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη για τα μη διαρκή περιουσιακά στοιχεία και τις μεταβολές αποθέματος υποχώρησαν στα 532 εκατ. δολ. από 2,6 δισ. δολάρια έναν χρόνο νωρίτερα.

Η British American Tobacco ανακοίνωσε αύξηση εσόδων κατά 1,7% αλλά προειδοποίησε s ότι το περιβάλλον παραμένει ασταθές κυρίως λόγω των δυσμενών συναλλαγματικών ισοτιμιών.

ζών σε Fed και BoJ».

Keywords
Τυχαία Θέματα