Ανοδικά έκλεισε η Wall Street λόγω συμφωνίας ΗΠΑ - Μεξικού - Στο +0,30% ο Dow Jones

Με άνοδο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος λόγω της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν ΗΠΑ και Μεξικό για τις μεταναστευτικές ροές, που απομακρύνει τον κίνδυνο επιβολής δασμών στις εισαγωγές στην αμερικάνικη αγορά μεξικανικών προϊόντων.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,30%, στις 26.062,68 μονάδες , ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 1,05%, στι 7.823,17 μονάδες, ενώ ο

S&P 500 έκλεισε στις στις 2.886,73 μονάδες με άνοδο 0,47%.

Από τις εταιρείες τεχνολογίας οι μετοχές των Apple, Amazon, Alphabet (Google) και Facebook, έκλεισαν ανοδικά σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία την οποία έκλεισε την προηγούμενη Παρασκευή ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με το Μεξικό για το μεταναστευτικό ζήτημα, προβλέπει πως οι μεξικανικές αρχές θα λάβουν «σθεναρά μέτρα» για να περιοριστούν οι ροές μεταναστών κυρίως από κράτη της κεντρικής Αμερικής που θέλουν να φθάσουν στις ΗΠΑ. Η επιβολή των δασμών «αναβάλλεται επ' αόριστον», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Twitter τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδow).

Ο Τραμπ απειλούσε ότι θα επέβαλε από τη Δευτέρα δασμούς σε όλα τα αγαθά μεξικανικής προέλευσης που εισάγονται στη χώρα του, που θα ανέρχονταν στο 5% και θα αυξάνονταν κατά 5% κάθε μήνα ωσότου να φθάσουν το 25% τον Οκτώβριο, αν οι μεξικανικές αρχές δεν αναλάμβαναν δράση για να ανακόψουν τις αυξημένες ροές μεταναστών και αιτούντων άσυλο. Η ανακοίνωση της συμφωνίας από τον Τραμπ έγινε έπειτα από τρεις ημέρες διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών στην Ουάσινγκτον.

Η τιμή του αργού πετρελαίου έκλεισε με πτώση 1,22%, στα 53,33 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού έκλεισε με απώλειες 1,03%, στα 1.332,20 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο έχασε έδαφος έναντι του ευρώ, και της στερλίνας, ενώ κινήθηκε ανοδικά ως προς το γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,1316 δολάρια /ευρώ.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου έκανε άλμα έξι, περίπου, μονάδων βάσης στο 2,145%.

Keywords
Τυχαία Θέματα