Με άνοδο έκλεισαν οι ασιατικές αγορές – Σε υψηλό 26 ετών ο Topix

Με κέρδη έκλεισαν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες, παίρνοντας ώθηση από την αισιοδοξία των επενδυτών ότι τελικά θα περάσει το φορολογικό νομοσχέδιο στις ΗΠΑ.

Με άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο, καταγράφοντας μάλιστα υψηλό άνω του ενός μήνα.

Ο βασικός δείκτης Nikkei αυξήθηκε κατά 1,55% για να διαμορφωθεί στις 22.901,77 μονάδες. Κέρδη σημείωσαν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και του κλάδου τεχνολογίας, ενώ αντιθέτως πτώση σημείωσαν οι μετοχές του κλάδου κατασκευών. Η Toyota

με άνοδο 2,81%, η Sony με 3,1% και η SoftBank με άνοδο 1,67%.

Ο δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 1,36% και έκλεισε στις 1.817,90 μονάδες, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 26 ετών.

Οι εξαγωγές Νοεμβρίου αυξήθηκαν κατά 16,1% σε ετήσια βάση, υπερβαίνοντας την πρόβλεψη για 14,6% από αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters. Πρόκειται για τον δωδέκατο συνεχόμενο μήνα ανόδου των ιαπωνικών εξαγωγών.

Στην κορεατική χερσόνησο ο Kospi με οριακή πτώση 0,01%. Οριακές μεταβολές στις μετοχές του κλάδου αυτοκινήτου. Τα τοπικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει την περασμένη Παρασκευή ότι οι εργαζόμενοι της Hyundai στα εργοστάσια της Ulsan κατεβαίνουν σε απεργία σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, μετά από την άρνηση της εταιρείας να αυξήσει τους μισθούς τους.
Στο Σίδνεϊ ο S&P/ASX 200 με άνοδο 0,7%, λόγω των κερδών που κατέγραψαν οι μετοχές πρώτων υλών. Η Rio Tinto με άνοδο 1,22%, η Fortescue Metals ενισχύθηκε κατά 0,82%, ενώ άνοδο κατέγραψαν και οι τραπεζικές μετοχές, με την ANZ να ενισχύεται κατά 2,13% μετά την ανακοίνωση ότι θα επαναγοράσει μετοχές έως και 1,5 δισ. δολ. Αυστραλίας.
Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με άνοδο 0,82%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,07%.
Στις ΗΠΑ, οι Ρεπουμπλικανοί παρουσίασαν το τελικό φορολογικό τους σχέδιο την Παρασκευή, καθώς δύο γερουσιαστές δήλωσαν ότι μετά από συμβιβασμούς που έγιναν, θα υποστήριζαν το φορολογικό νομοσχέδιο.

Μεταξύ αυτών η μείωση του συντελεστή φορολογίας εταιρειών από το υφιστάμενο 35 % σε 21%, με ισχύ από το 2018.

Οι Ρεπουμπλικάνοι σκοπεύουν να περάσουν τα μέτρα μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.

Οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν σε επίπεδα ρεκόρ, με τον Dow Jones να κερδίζει 0,58% ή 143,08 μονάδες, κλείνοντας στις 24.651,74 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα