Με άνοδο έκλεισαν οι αγορές στην Ευρώπη - Στο +0,59% ο Eurostoxx600

Αλλαγή κλίματος και άνοδος σημειώθηκε στις αγορές της Ευρώπης, παρά το αρνητικό ξεκίνημα, μετά την δήλωση Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία. Ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε στην απερχόμενη πρωθυπουργό Τερέζα Μέι μια «πολύ ουσιαστική εμπορική συμφωνία».

Από την άλλη πλευρά, στη βελτίωση του κλίματος συνέβαλε η δήλωση του Κινέζου υπουργού εμπορίου ότι η εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας θα πρέπει να σταματήσει και να ξεκινήσουν άμεσα συνομιλίες για την επίλυσή της.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600

έκλεισε στις 372,67 μονάδες με άνοδο 0,59% έναντι της Δευτέρας. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε στις 7.214,29 μονάδες με άνοδο 0,41%. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε σημαντικά κέρδη 1,51%, κλείνοντας στις 11.971,17 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε στις 5.268,26 μονάδες με άνοδο 0,51%. Στην περιφέρεια ο FTSE MIB στο χρηματιστήριο του Μιλάνο έκλεισε με σημαντική άνοδο, 1,79% στις 20.229,42 μονάδες και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ35 έκλεισε με άνοδο 1,05% στις 9.117,60 μονάδες.

Βεβαίως, οι εμπορικές εντάσεις συνεχίζουν να κυριαρχούν στα ραντάρ των αγορών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν καινούργιες εξελίξεις από το εμπόριο και την εκατέρωθεν επιβολή δασμών. Μετά τις απειλές Τραμπ την περασμένη εβδομάδα για την επιβολή δασμών 5% στις μεξικανικές εισαγωγές, οι επενδυτές αναμένουν τώρα τις εμπορικές εξελίξεις.

Σε ό,τι αφορά τους δασμούς κατά του Μεξικού, αξιωματούχοι τόσο από ΗΠΑ όσο και από το Μεξικό έχουν αρχίσει τη διεξαγωγή συνομιλιών, με το Μεξικό να προειδοποιεί τον βόρειο γείτονά του ότι τυχόν επιβολή δασμών θα βλάψει και τα δυο έθνη και δυνητικά θα προκαλέσουν στο μέλλον τη μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της Κεντρικής Αμερικής προς τον Βορρά, όπως μετέδωσε το Associated Press.

Keywords
Τυχαία Θέματα