Με 17,22% στην Premia Properties o σουηδικός κολοσσός Balder

O σουηδικός κολοσσός Fastighets AB Balder του πολυεκατομμυριούχου Eric Selin απέκτησε το 17,22% των μετοχών της Premia Properties. H  εισηγμένης στον δείκτη Nasdaq Stockholm (Large Cap) εταιρεία ακινήτων «μπήκε» στο μετοχικό σχήμα της Premia Properties μέσω της Ιδιωτικής Τοποθέτησης, αποκτώντας ποσοστό συμμετοχής 17,22%.

Η Fastighets AB Balder συγκαταλέγεται στους μεγάλους ομίλους της Σουηδίας στο χώρο του real estate, κατέχοντας χαρτοφυλάκιο ακίνητων αξίας 16,5 δισ. ευρώ

Ετσι ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ της εγχώριας εταιρείας real estate. Οι νέες μετοχές της Συνδυασμένης Προσφοράς καλύφθηκαν κατά 1,36 φορές περίπου, αφού η ζήτηση από τους επενδυτές ανήλθε συνολικά σε 44.965.891 μετοχές. Δεν έμειναν αδιάθετες μετοχές με αποτέλεσμα το τελικό ποσοστό κάλυψης της Αύξησης να ανέλθει σε 100,00%.

Η ανακοίνωση της Premia

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της PREMIA PROPERTIES, συνολικής αξίας €75.000.000, εν μέρει με εισφορά σε είδος και εν μέρει με καταβολή μετρητών, με την έκδοση συνολικά 52.083.331 νέων μετοχών, σε τιμή διάθεσης €1,44 ανά νέα μετοχή.

Ειδικότερα, €27,5 εκατ. ευρώ καλύφθηκαν με εισφορές σε είδος. Οι υπόλοιπες νέες μετοχές ποσού €47,5 εκατ. ευρώ διατέθηκαν σε ειδικούς και ιδιώτες επενδυτές με καταβολή μετρητών μέσω δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα και μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο τμήμα της συνδυασμένης προσφοράς που αφορούσε την καταβολή μετρητών, σημειώθηκε υπερκάλυψη κατά 1,36 φορές.

Μετά την ΑΜΚ τα ποσοστά των βασικών μετόχων διαμορφώθηκαν ως εξής: Sterner Stenhus Greece AB 40,87%, Νequiter Invest AB 10,70%, ΝΟΕ Μεταλλικαί Κατασκευαί ΑΕ 7,86% και Elias Tsiklos Holdings (συνδεδεμένη εταιρεία με τη ΝΟΕ) 1,95%. Το συνολικό ποσοστό του επενδυτικού κοινού (

Keywords
Τυχαία Θέματα