Μαρινάκης: Έδωσε παραγγελία για τη ναυπήγηση τριών ακόμη container ships αξίας 96 εκατ. δολαρίων

Την παραγγελία ναυπήγησης τριών ακόμη πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταφορικής ικανότητας 1.800 κουτιών το καθένα έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσω της εταιρείας του Capital Maritime and Trading. Είναι συνολικής αξίας 96 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για την άσκηση δικαιώματος που είχε μετά την υπογραφή το περασμένο καλοκαίρι συμβολαίου για τη ναυπήγηση έξι αδελφών πλοίων.

Συνολικά η εταιρεία έχει πλέον εννέα παραγγελίες στα ναυπηγεία Hyundai Mipo συνολικού κόστους 285 εκατομμυρίων δολαρίων. Και τα εννέα πλοία θα παραδοθούν στη διάρκεια του 2023. Είναι διπλού καυσίμου με δυνατότητα να χρησιμοποιούν και LNG αλλά και ηλεκτρική ενέργεια όταν βρίσκονται στα λιμάνια.

Θα ναυπηγηθούν βάσει των πιο σύγχρονων προδιαγραφών που υπάρχουν σήμερα στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία και οι οποίες εφαρμόζονται μετά το 2025. Πιο συγκεκριμένα, καλύπτουν τις προϋποθέσεις που αφορούν στη μειωμένη εκπομπή κατά 30% των αερίων του θερμοκηπίου GHG -EEDI Phase 3 σε σύγκριση με το 2008 και τις προϋποθέσεις NOx-Tier III για λιγότερες εκπομπές οξειδίων του αζώτου.

Είναι το τρίτο επενδυτικό πρόγραμμα για Capital Maritime από τα τέλη του 2020.

Το πρώτο υπεγράφη Δεκέμβριο του 2020 για τη ναυπήγηση τεσσάρων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 13.100 κουτιών το καθένα στα ναυπηγεία Samsung Heavy Industries έναντι 103,5 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα.

Όμως μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες τα πούλησε στην ταϊβανέζικων συμφερόντων Wan Hai Lines για 445 εκατομμύρια δολάρια κερδίζοντας 32 εκατομμύρια.

Η εταιρεία έχει ναυπηγικό πρόγραμμα για έξι δεξαμενόπλοια- product carriers στα ναυπηγεία Hyundai Vietnam Shipbuildings και θα είναι dual fuel.

Eπίσης, ναυπηγεί 10 neo-panamax container vessels εκ των οποίων έξι στη Ηyundai Samho Industries και τέσσερα στη Samsung Heavy Industries. Θα παραδοθούν τη διετία 2022-2023.

Διαβάστε ακόμα:

Αποζημιώσεις ειδικού σκοπού: Ξεκίνησε ο «πόλεμος» των ΚΑΔ

Μανώλης Καραμολέγκος: Το νέο κεφάλαιο που θέλει να ανοίξει ο «βασιλιάς» της αρτοβιομηχανίας

Κουρεμένα ενοίκια: Λήγει σήμερα η προθεσμία για υπεκμισθώσεις – Έως το τέλος Φεβρουάριου οι πληρωμές

Keywords
Τυχαία Θέματα