«Μαλλιά κουβάρια» Καμίνης – κυβέρνηση για την «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ»

Η κίνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ», η οποία θα επωμιστεί τα έργο της υλοποίησης αναπλάσεων στην «καρδιά» της πρωτεύουσας «ακυρώνει τη δημοτική αρχή της πρωτεύουσας της χώρας, με κίνητρα προδήλως μικροπολιτικά».

Αυτό δηλώνει με επίσημη ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων, ο οποίος εκφράζει την έκπληξη του, διαπιστώνοντας ότι η κυβέρνηση προχωρεί σε σύσταση εταιρίας που θα αναλάβει αναπλάσεις σε περιοχές του κέντρου, αλλά και της περιφέρειας, του δήμου Αθηναίων και εύχεται η κυβερνητική

εξαγγελία να παραμείνει εξαγγελία.

Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, ότι ο δήμος Αθηναίων θα διαδραμάτιζε κεντρικό, ακόμη και συντονιστικό, ρόλο στο εγχείρημα, από το σχέδιο νόμου που δόθηκε στη δημοσιότητα προκύπτει ότι η συμμετοχή του Δήμου έχει υποβαθμιστεί σε ρόλο απλού μέλους ενός οκταμελούς διοικητικού συμβουλίου.

«Πρόκειται για κυβερνητική κίνηση που de facto ακυρώνει τη δημοτική αρχή της πρωτεύουσας της χώρας, με κίνητρα προδήλως μικροπολιτικά. Η κυβέρνηση δυστυχώς συνεχίζει, και μάλιστα με τον πιο ακραίο και απροκάλυπτο τρόπο, την πάγια πολιτική των προκατόχων της, να κρατούν τον πρώτο Δήμο της χώρας καθηλωμένο σε ρόλο απλού παρατηρητή σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τα του οίκου του».

Οπως επισημαίνει η δημοτική αρχή του Γ. Καμίνη, ο δήμος Αθηναίων ήδη υλοποιεί συγκεκριμένο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Βιώσιμης ​Αστικής Ανάπτυξης, υποστηρίζοντας ότι η Αθήνα, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της, διαθέτει ένα σχολαστικά επεξεργασμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα, με εξασφαλισμένους ευρωπαϊκούς και εγχώριους οικονομικούς πόρους της τάξεως των περίπου 200 εκ. ευρώ.

«Όσοι νομίζουν ότι θα υπάρξει σχέδιο ανάπλασης της Αθήνας, χωρίς την Αθήνα, θα διαψευστούν στην πράξη. Θα είναι όμως αργά, καθώς άλλη μια ευκαιρία για την πρωτεύουσα θα έχει χαθεί. Εκτός εάν η κυβερνητική εξαγγελία, για το καλό της πόλης, παραμείνει εξαγγελία».

Keywords
Τυχαία Θέματα