Μακρόν: «Θα ηγηθώ προσπάθειας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους»

Υπέρ μίας συντονισμένης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, τάχθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν, στην τελευταία συνέντευξή του πριν τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στην ιστοσελίδα Mediapart.

Μάλιστα ο ίδιος εγγυήθηκε πως, αν εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας, θα «ηγηθεί της μάχης» για επίτευξη αυτού

του στόχου

«Το σύστημα τώρα είναι μη βιώσιμο», σχολιάζει, υπογραμμίζοντας την ανάγκη δικλείδων ασφαλείας, στο πλαίσιο μίας συλλογικής συμφωνίας. «Ξέρουμε όλοι ότι πρέπει να φτάσουμε εκεί με κάθε τρόπο», δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος των βουλευτικών εκλογών.

Μία τέτοια εξέλιξη θα αποκαθιστούσε τη συλλογική αξιοπιστία της ΕΕ, εξηγεί ο Εμανουέλ Μακρόν που εκτιμά ότι με το υφιστάμενο χρέος «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα» για την Ελλάδα να επιστρέψει σε μία σταθερή οικονομία και να σταθεροποιηθεί εντός του ευρώ.

Η αναφορά του κ. Μακρόν στην Ελλάδα και μάλιστα την τελευταία στιγμή πριν την έναρξη του τελευταίου γύρου της κούρσας των προεδρικών εκλογών, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι εάν εκλεγεί θα επιλέξει την ευθεία ρήξη με το Βερολίνο. Το ακριβώς αντίθετο. Ο οικονομικός σύμβουλος του κ. Μακρόν, ο κ. Ζαν Πιζανί Φερί, είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει όσο ελάχιστοι την κατάσταση στην Ελλάδα και την γενικότερη Κρίση της Ευρωζώνης. Σε αντίθεση με το Βερολίνο, ο κ. Πιζανί Φερί δήλωνε ανέκαθεν ότι παρόλο που τα προβλήματα της Ελλάδας οφείλονται αποκλειστικά στους Έλληνες, η λύση πρέπει να είναι ευρωπαϊκή. Ακόμα και αν χρειαστεί αλλαγή των Συνθηκών. Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μακρόν δίνει το στίγμα της ευρωπαϊκής του πολιτικής. Βαθιές μεταρρυθμίσεις στην γαλλική οικονομία. Αναγέννηση του γαλλο-γερμανικού άξονα. Ε.Ε. πολλών ταχυτήτων.

Στην άλλη όχθη η κυρία Λε Πεν. Λίγες ώρες πριν την έναρξη του “εμπάργκο”, η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου επέλεξε να επιτεθεί στον κ. Μακρόν και να αλλάξει για ακόμα μια φορά όλες τις προεκλογικές της εξαγγελίες. Αυτή τη φορά, εμφανίζεται λιγότερο αρνητική για το κοινό νόμισμα, το ευρώ. Βλέποντας προφανώς τις τελευταίες έρευνες του ευρωβαρόμετρου που δείχνουν τους Γάλλους πολίτες να επιθυμούν την παραμονή τους στην Ευρωζώνη σε ποσοστό 72%. Με την τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop για το περιοδικό Paris Match να δίνει 63% στον κ. Μακρόν και 37% στην κυρία Λε Πέν, η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου προσπαθεί να βρει μια προεκλογική ρητορική που θα κολακεύει τους πάντες.

Keywords
Τυχαία Θέματα