Μακρόν και Σάντσεθ θα συζητήσουν για τα κορυφαία πόστα της ΕΕ

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμάνουελ Μακρόν, για να συζητήσουν την κατανομή των κορυφαίων πόστων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μια μέρα μετά το πέρας των ευρωεκλογών.

Το κόμμα PSOE του Σάντσεθ βγήκε πρώτο στην Ισπανία στις ευρωπαϊκές εκλογές. Το ακροδεξιό κόμμα Rassemblement National της Marine Le Pen κέρδισε τις περισσότερες ψήφους στη Γαλλία,

αλλά η διαφορά με το κόμμα La Republique En Marche το Μακρόν ήταν μικρή.

Ο Μακρόν έχει στηρίξει την προεδρία του στο να πείσει τους Ευρωπαίους ότι η ΕΕ είναι η απάντηση στις προκλήσεις μιας αβέβαιης παγκόσμιας οικονομίας. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του, έσπευσε να δημιουργήσει μια κεντρική συμμαχία αρκετά ευρεία ώστε να συμπεριλάβει τους Πράσινους και ορισμένα συντηρητικά κόμματα.

Μια ανώτερη διπλωματική πηγή στη Μαδρίτη δήλωσε στο Reuters ότι Μακρόν και Σάντσεθ βρίσκονται στην ίδια γραμμή ως δύο ηγέτες στην προοδευτική πτέρυγα της ευρωπαϊκής πολιτικής.

"Θέλουμε η σημασία της Ισπανίας να αντικατοπτρίζεται στην Ευρώπη. Θέλουμε οι φιλοευρωπαίοι να διευθύνουν (ευρωπαϊκά) θεσμικά όργανα", ανέφερε η πηγή.

Τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα διατήρησαν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της ΕΕ, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα σε ολόκληρο το μπλοκ τη Δευτέρα, αν και οι ευρωσκεπτικιστές παρουσίασαν ισχυρή άνοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα