Λονδίνο: «Αmy / Beyond the stage» – Έκθεση για τη ζωή της Winehouse στο Design Museum (pic)

Μόλις λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του θανάτου της, η πινακίδα της πλατείας Camden Square κοντά στο σπίτι της Έιμι Γουάινχαουζ (Amy Winehouse) γέμισε από αυθόρμητες εκδηλώσεις αγάπης και πένθους.

Τρία χρόνια μετά, στήθηκε το άγαλμά της στο κέντρο της αγοράς Camden Market, όχι πολύ μακριά από τα club όπου έκανε τα πρώτα της μουσικά βήματα.

Tώρα, 10 χρόνια μετά τον θάνατό της, σε ηλικία 27 ετών, έρχεται στο Design Museum

του Λονδίνου μια ρετροσπεκτίβα, που έχει στόχο να κατανοήσει ο επισκέπτης τη σύντομη καριέρα και το θρύλο της, που συχνά επισκιάστηκαν από την πάλη της με τον εθισμό της στο αλκοόλ.

Η πινακίδα της Camden Square είναι εκεί, ανάμεσα στα εκθέματα, και μοιάζει να γεφυρώνει αυτόματα τη χρονική απόσταση αυτών των 10 ετών, του τότε και του τώρα.

Πράγμα καθόλου δύσκολο, καθώς η Amy έχει μείνει στην ιστορία ως μία από τις επιδραστικότερες γυναίκες μουσικούς -συνέθετε και έγραφε τους στίχους- και τα τραγούδια της όπως και η μορφή της ούτε ελάχιστα δεν έχουν ξεθωριάσει στο πέρασμα της δεκαετίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Design Museum (@designmuseum)

Η έκθεση εστιάζει στην εξέλιξη της μουσικής της και των επιρροών που δέχτηκε από διάφορα μουσικά είδη με έμφαση στα πρώτα χρόνια της καριέρας της, ενώ επιδιώκει να προβάλει και την ιδιαίτερη σχέση της με τη μόδα και το πώς διαμόρφωσε το χαρακτηριστικό στυλ της.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο travel.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα