«Λαοθάλασσα« 80.000 διαδηλωτών κατά του Μακρόν μέτρησαν τα συνδικάτα - 21.000 η αστυνομία

Για λαοθάλασσα» στις σημερινές διαδηλώσεις κατά του Μακρόν, κάνουν λόγο συνδικάτα και κόμματα της αριστεράς, τα οποία ισχυρίζονται ότι συγκέντρωσαν 250.000 διαδηλωτές σε ολόκληρη την Γαλλία, σύμφωνα με το συνδικάτο CGT.

Στο Παρίσι, η CGT

μέτρησε 80.000 διαδηλωτές, ωστόσο η αστυνομία μέτρησε 21.000, ενώ η εταιρεία Occurrence τους υπολόγισε στις 31.700.

Η συμμετοχή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ήταν μικρότερη σε σχέση με τις προηγούμενες κινητοποιήσεις με την επωνυμία «γιορτή του Μακρόν», που είχαν συγκεντρώσει στις 5 Μαΐου 100.000 διαδηλωτές στο Παρίσι, σύμφωνα με τους διοργανωτές και τα στοιχεία, 40.000, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα συνδικάτα Unsa, CFDT και FO αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στις σημερινές διαδηλώσεις, όπως και το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Παρά τις απουσίες αυτές, η αριστερά της αριστεράς χαιρέτισε σήμερα την «ενότητα» συνδικάτων-κομμάτων-ενώσεων.

«Ο Μακρόν διαμορφώνεται σε αρχηγό της δεξιάς, είναι ένα μείγμα του Σαρκοζί και του Ζισκάρ», δήλωσε χθες στη Μασσαλία ο Ζαν-Λικ Μελανσόν. «Το κοινωνικό κίνημα δεν αφοπλίσθηκε», τόνισε επίσης εκφράζοντας την ικανοποίησή του γι' αυτό και χαρακτηρίζοντας τον γάλλο πρόεδρο «αποφασισμένο και πανούργο».

Το ότι ο Ζαν-Λικ Μελανσόν υπόσχεται «μια λαοθάλασσα, αυτό δεν μας σταματά», τόνισε από την πλευρά του ο Εμανουέλ Μακρόν από την Αγία Πετρούπολη όπου πραγματοποιεί επίσκεψη. Διαβεβαίωσε επίσης ότι «αυτοί που θέλουν να διαδηλώσουν για να μπλοκάρουν τη χώρα», «δεν θα τη μπλοκάρουν».

Ο Φιλίπ Μαρτινέζ, γενικός γραμματέας της CGT, απάντησε σήμερα από τον ραδιοσταθμό France Inter πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας «θα έπρεπε να κοιτάξει από το παράθυρο του μεγάρου του για να δει την αληθινή ζωή» διότι «δυσκολεύεται να ακούσει την κοινωνική δυσαρέσκεια».

«Είναι αποφασισμένος ο Μακρόν, αλλά είμαστε κι εμείς αποφασισμένοι», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του NPA (Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα) Ολιβιέ Μπεζανσενό.

Keywords
Τυχαία Θέματα