Λαγκάρντ: Θα παραμείνουμε στην Ελλάδα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο

Το Διεθνές νομισματικό Ταμείο, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, θα παραμείνει στην Ελλάδα, όπως διαβεβαίωσε η γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, μετά και από τη συνάντησή της με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Παρότι η διεθύντρια

εξασφαλίζει ότι το ΔΝΤ θα εμπλακεί στο ελληνικό ζήτημα, δεν ξεκαθαρίζει με ποιο τρόπο ακριβως θα εμπλακεί, δηλώνοντας ότι το θέμα θα αποσαφηνιστεί περισσότερο στο ερχόμενο Eurogroup στις 21 Ιουνίου.

«Εξετάζουμε όλες τις επιλογές» τόνισε σύμφωνα με το Reuters η κα. Λαγκάρντ σε συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο.

«Tο ΔΝΤ μπορεί ασφαλώς να εμπλακεί και να εμπλακεί με διάφορους τρόπους, με διάφορα εργαλεία. Θα κάνουμε χρήση όλων των εργαλείων, θα δούμε και όλες τις επιλογές, αλλά σε κάθε περίπτωση θα εμπλακούμε στην Ελλάδα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τότε θα υπάρξει μια ας πούμε "αποκάλυψη", η οποία θα γίνει πολύ πιο σαφής στις 21 Ιουνίου. Τότε θα υπάρξει μια συνάντηση του Eurogroup και τότε θα γίνει σε όλους σαφές το τι εννοώ»

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις ξεκαθάρισε ότι ακόμα και αν το Ταμείο δεν μετέχει με χρηματοδότηση, θα συνεχίσει να εμπλέκεται με την Ελλάδα, μέσω του μεταμνημονιακού ελέγχου και του «άρθρου 4».

«Σύννεφα πάνω από την παγκόσμια οικονομία»

Τα σύννεφα πάνω από την παγκόσμια οικονομία έχουν βαρύνει, ειδικά μετά τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της G7 το Σαββατοκύριακο, δήλωσε η διευθύντρια του ΔΝΤ.

«Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη μειώνεται εξαιτίας των μέτρων που αποθαρρύνουν το παγκόσμιο εμπόριο» είπε χαρακτηριστικά.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ βρέθηκε στη γερμανική πρωτεύουσα, με αφορμή την καθιερωμένη συνάντηση των επικεφαλής των διεθνών οργανισμών με την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα