Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει λόγος να παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες


Του Γιάννη Μακρυγιάννη

«Αδικαιολόγητη» χαρακτήρισε η Όλγα Γεροβασίλη την αντίδραση των αγροτών μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα.

«Η στάση όσων σκληραίνουν τα στάση τους και επιμένουν στα μπλόκα είναι αδικαιολόγητη. Η χθεσινή συζήτηση ηταν σε καλό κλιμα και αποδέχθηκαν ολοι οτι πρεπει να σώσουμε το 90% που είναι οι μικροί και μεσαίοι αγρότες και να πληρώσει το υπόλοιπο 10%» υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος στην ενημέρωση

των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με την ίδια «ο διάλογος θα συνεχιστεί και μέσα από ένα μόνιμο σχήμα, μια επιτροπή στην οποια θα μετέχουν οι όσοι πήγαν χθες στο Μαξίμου».

Όσον αφορά τα αιτήματα που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των μπλόκων που βρέθηκαν στο Μαξίμου χθες, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση τα εξετάζει και βλέπει ότι πολλά είναι δίκαια». «Όσο είναι εφικτό να ικανοποιηθούν, αφού κοστολογηθούν θα γίνουν δεκτά, θα επανέλθουμε με διορθωτικές κινήσεις. Το βασικό πλαίσιο όμως της κυβερνητικής πρότασης δεν αλλάζει, η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει».

Υποστήριξε, τέλος, ότι «το κλίμα θα αλλάξει σε λίγες ημέρες γιατί οι αγρότες αντιλαμβάνονται την προσπάθειά μας να προστατεύουμε τους μικρούς και μεσαίους, όσους έχουν εισόδημα έως 20.000 ευρώ».

Κατέληξε, δε, ότι το μπλόκο της Νίκαιας δεν έχει στείλει ακόμα αίτημα για συνάντηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα