Κυρίως αμετάβλητη η Wall καθώς πλησιάζει η έκθεση για την αγορά εργασίας

Κυρίως αμετάβλητες οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές "χωνεύουν" τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας ενόψει της έκθεσης για την αγορά εργασίας στο τέλος της εβδομάδας.

Ο DOW σημείωσε άνοδο 0,10% στις 18.419,30 μονάδες ενώ ο S&P 500 έκλεισε αμετάβλητος στις 2.170.86 μονάδες. Ο NASDAQ σημείωσε κέρδη 0,27% στις 5.227,21 μονάδες.

Η «βουτιά» του δείκτη μεταποίησης ISM τον Αύγουστο στις ΗΠΑ

φαίνεται ότι επηρέασε αρνητικά τις επενδυτικές διαθέσεις.

Ο δείκτης ISM υποχώρησε τον Αύγουστο στις 49,4 μονάδες, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο, από 52,6 που ήταν τον Ιούλιο και έναντι 52,2 που ανέμεναν οι αναλυτές.

«Ο δείκτης ISM ήταν πολύ κακός. Δείχνει ότι η μεταποίηση επέστρεψε σε πορεία συρρίκνωσης και αυτό αφήνει το περιθώριο στη Fed να μην προχωρήσει σε καμία αλλαγή της νομισματικής της πολιτικής», εκτιμά ο Peter Cardillo, οικονομολόγος της First Standard Financial. Σημειώνεται ότι βάσει των στοιχείων της CME Group, οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων από τη Fed τον Σεπτέμβριο αγγίζουν το 30%.

Υποχώρησε για τέταρτη μέρα στη σειρά την Πέμπτη το αμερικανικό αργό, σε χαμηλό τριών εβδομάδων.

Τα ρεπορτάζ από την Ρωσία ότι η χώρα δεν θα υποστηρίξει τις προσπάθειες για την σταθεροποίηση της παραγωγής, η άνοδος των αποθεμάτων αμερικανικού αργού για την εβδομάδα και η πτώση της κατασκευαστικής δραστηριότητας αύξησαν τις ανησυχίες για το ύψος της ενεργειακής ζήτησης.

Το αργό WTI παράδοσης Οκτωβρίου σημείωσε πτώση 1,54 δολαρίων ή 3,5% στα 43,16 δολάρια στο βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 10 Αυγούστου.

Τέσσερις μετοχές κατέγραφαν πτώση για κάθε τρεις που σημείωναν άνοδο.

Ο δείκτης φόβου (VIX) διαπραγματεύτηκε με 3% άνοδο κοντά στο 13,8.

Κέρδη 5,70 δολαρίων για τον χρυσό στα 1.317,10 δολάρια στην ουγγιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα