Κυρ. Μητσοτάκης: Υπονομεύονται οι δημοκρατικοί θεσμοί - Εκλογές τώρα

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι της Δευτέρας η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Τη συνάντηση ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πραγματοποιείται μετά και την απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας του «νόμου Παππά» και τις πολιτικές εξελίξεις που πυροδότησε αυτή η εξέλιξη. Το απόγευμα είναι προγραμματισμένη και η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για το θέμα.
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Συζητήσαμε

εκτενώς την κρίσιμη κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα».

«Επανέλαβα τις θέσεις του κόμματος και εξήγησα γιατί η μόνη λύση για να βγούμε από την πολιτική παρακμή είναι οι εκλογές», τόνισε.

Νωρίτερα και προσερχόμενος στο ραντεβού ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο, αφού τον ευχαρίστησε για τον χρόνο που του αφιέρωσε, τόνισε ότι «η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίμησε να μη γίνει η καθιερωμένη δήλωση των δυο ανδρών μπροστά στις κάμερες. Ένα αίτημα που ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε δεκτό.

«Ευχαριστώ πολύ κύριε Πρόεδρε για το χρόνο σας. Η κατάσταση στη χώρα είναι εξαιρετικά κρίσιμη και θα προτιμούσα ενόψει και της συγκυρίας να μην κάνουμε κάποια επίσημη δήλωση, να έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε κατ’ ιδίαν», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ενημέρωση, επί της ουσίας έκανε δεκτό το αίτημά του και από την αίθουσα βγήκαν δημοσιογράφοι, κάμεραμεν και φωτορεπόρτερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα