Κρούσματα απάτης με τα προγράμματα ΕΣΠΑ
«Καμπανάκι» για τα φαινόμενα απάτης σχετικά με τα προγράμματα ΕΣΠΑ που κάνουν την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα, κρούει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Με ανακοίνωσή του το υπουργείο συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί καθώς το τελευταίο διάστημα καταγράφηκαν κρούσματα απάτης από επιτήδειους που αποσπούν χρήματα, υποσχόμενοι την ένταξη σε δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ.
Οι επιτήδειοι εμφανίζονται ως συνεργαζόμενοι του υπουργείου και ζητούν προκαταβολικά αμοιβή για υποβολή αιτήσεων σε προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Όπως ενημερώνει το υπουργείο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πλέον να καταθέσουν αίτηση ηλεκτρονικά για την ένταξή τους σε κάποιο πρόγραμμα δίχως οικονομική επιβάρυνση, μέσα από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, απ' όπου γίνεται και η αξιολόγησή τους.
«Για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της απάτης στη διαχείριση του ΕΣΠΑ, το Υπουργείο υλοποιεί ήδη από το 2015 την Εθνική Στρατηγική κατά της Απάτης στις Διαρθρωτικές Δράσεις, που περιλαμβάνει ενέργειες για τον συντονισμό όλων των αρμόδιων Εθνικών Αρχών για τη διαχείριση και τον έλεγχο των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, την προώθηση της διαφάνειας και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα για την πρόληψη και την καταπολέμηση της απάτης, καθώς και το νέο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου του ΕΣΠΑ 2014-2020 που ενσωματώνει συγκεκριμένα μέτρα και διαδικασίες για την ανίχνευση και την αντιμετώπιση της διαφθοράς» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
«Η συγκεκριμένη στρατηγική», σημείωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, «είναι και η πιο προωθημένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την οποία η χώρα μας απέσπασε τα συγχαρητήρια του Ευρωπαϊκού Γραφείου για την Καταπολέμηση της Απάτης (OLAF)».
Ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι: «Η καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς είναι κεντρική προτεραιότητα του Υπουργείου και για τον σκοπό αυτό έχουμε αναπτύξει στενή συνεργασία με την Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης», τόνισε δε πως: «Επανασχεδιάσαμε όλη τη δομή του ΕΣΠΑ ώστε να εκλείψουν οι συνθήκες που στρώνουν το έδαφος στη διαφθορά και την απάτη. Μειώσαμε τη γραφειοκρατία, ηλεκτρονικοποιήσαμε τις διαδικασίες, εξασφαλίσαμε την αποτελεσματική παρακολούθηση και τον έλεγχο όλων των προγραμμάτων, σε κάθε στάδιο της υλοποίησής τους. Κυρίως όμως ανοίξαμε το ΕΣΠΑ στην κοινωνία και κατοχυρώσαμε τη διαφάνεια και την αντικειμενικότητα στη σχέση του με τους πολίτες».
Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του ΕΣΠΑ από τους επίσημους διαδικτυακούς τόπους: www.espa.gr και www.antagonistikotita.gr. Για πληροφορίες σχετικά με προγράμματα που αφορούν επιχειρήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται ή να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το Γραφείο Πληροφόρησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία» (ΕΥΔ ΕΠΑΝΕΚ).
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Δοκιμάζουμε την BMW 225xe iPerformance [photos]
- Πλιάτσικο από 30 άτομα σε κατάστημα με είδη ένδυσης στη Χαρ. Τρικούπη
- Σοκ: Πέθανε ο πρόεδρος της ΜΚΟ Praksis, Τζανέτος Αντύπας
- Γκαζάκια σε υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή του Γκύζη
- Χρυσοί Σκούφοι 2017: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα
- Επιχείρηση μονιμοποίησης χιλιάδων συμβασιούχων στο Δημόσιο στήνει ο Σκουρλέτης
- Τομσεν: Θα αναθεωρήσουμε τις εκτιμήσεις μας εάν αποδειχθούν υπερβολικά απαισιόδοξες
- DW: Γιατί δεν "παίζουν" στο χρηματιστήριο οι Γερμανοί;
- «Μήλον της έριδος» η Ελλάδα στη διαμάχη Ευρωπαίων και ΔΝΤ
- Τζανακόπουλος: Δεν πάμε να χαρίσουμε – Να είναι κοινωνικά βιώσιμη η συμφωνία
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις New Money
- Χρυσοί Σκούφοι 2017: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα
- Πάμφθηνα τα πεντάστερα στην Πορτογαλία
- Εγκύκλιος: Τι εισφορές θα πληρώσουν οι μισθωτοί μηχανικοί
- Ανακαλούν Lamborghini αξίας $4 εκατ.
- Κρούσματα απάτης με τα προγράμματα ΕΣΠΑ
- Πιερ Μοσκοβισί: «Υπάρχει πρόοδος αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια»
- Κέρδη στις ασιατικές αγορές, «βουτιά» 10% για την Toshiba
- Ο Μεγαλόσταυρος στον Πιερ Μοσκοβισί
- Μοσκοβισί: Ο απεσταλμένος «σωτήρας» της ΕΕ στην Αθήνα
- Πτώση άνω του 1% στο Χρηματιστήριο
- Τελευταία Νέα New Money
- Κρούσματα απάτης με τα προγράμματα ΕΣΠΑ
- Ο Μεγαλόσταυρος στον Πιερ Μοσκοβισί
- Πτώση άνω του 1% στο Χρηματιστήριο
- Κέρδη στην Ευρώπη με «καύσιμο» τη Γέλεν και τα εταιρικά αποτελέσματα
- Ανακαλούν Lamborghini αξίας $4 εκατ.
- «Βουτιά» 67% στα καθαρά κέρδη της Credit Agricole
- Πάμφθηνα τα πεντάστερα στην Πορτογαλία
- Εγκύκλιος: Τι εισφορές θα πληρώσουν οι μισθωτοί μηχανικοί
- Βίζερ: Δεν υπάρχει θέμα Grexit - Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει
- Κέρδη στις ασιατικές αγορές, «βουτιά» 10% για την Toshiba
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- iFOREX - Καθημερινή Ανάλυση - 15.02.2017
- Στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο - Προς τις 620 μονάδες ο ΓΔ
- Την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων διεκδικεί η Ελλάδα
- Πόσο καλή είναι η 2017 Suzuki GSX-R1000R; [photos]
- Με θετικό πρόσημο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Δοκιμάζουμε την BMW 225xe iPerformance [photos]
- Για κρούσματα απάτης στο ΕΣΠΑ προειδοποιεί το υπουργείο Οικονομίας
- Συνάντηση Τραμπ - Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο
- Καλάσνικοφ, χειροβομβίδα και ναρκωτικά στην κατοχή Αλβανού στη Θεσσαλονίκη
- Τόμσεν: Θα διορθώσουμε τις εκτιμήσεις μας για την Ελλάδα εάν αποδειχθεί ότι είναι απαισιόδοξες