Κρεσέντο αγοράς χρυσού από την Κίνα

Η κινεζική κυβέρνηση προχωρά σε εκτεταμένες αγορές χρυσού, αν και δεν δίνει στη δημοσιότητα τις ακριβείς ποσότητες που αποκτά, με τις περισσότερες αγορές να πραγματοποιούνται μέσω του Χονγκ Κονγκ, όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNNMoneyCOM.

Οι εισαγωγές χρυσού από την Κίνα έχουν ενισχυθεί 700% από το 2010 έως και σήμερα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αν και το τι... κάνει η Κίνα με τον χρυσό που αγοράζει δεν το αποκαλύπτει κανείς.

Σαφώς αρκετές

αγορές γίνονται από τη νέα τάξη πλουσίων της χώρας, αλλά δεν καλύπτει το τεράστιο μέγεθος των ποσοτήτων που «προσγειώνονται» στη χώρα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα αποθέματα σε χρυσό έχουν ενισχυθεί ελάχιστα.

«Η Κίνα διαθέτει πολύ περισσότερο χρυσό απ' ότι έχει ανακοινώσει», εκτιμά ο John LaForge, επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων σε εμπορεύματα της Wells Fargo.

Όπως αναφέρει ο κ. LaForge το 40% του χρυσού που παράγεται «καταναλώνεται» από την Κίνα σε ετήσια βάση. Το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι η Κίνα εισήγαγε περί άνω των 100 τόνων χρυσού το 2010.

Η Λαϊκή (Κεντρική) Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι τον Δεκέμβριο τα αποθέματά της έφθασαν στους 1.778 τόνους, παραμένοντας πάντως σε επίπεδα χαμηλότερα – τουλάχιστον σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία – από αυτά των ΗΠΑ, οι οποίες διαθέτουν αποθέματα χρυσού ύψους 8.000 τόνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα