Κορωνοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 15 – 17 ετών

Ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης 15 Ιουλίου τα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 15 – 17 ετών (σ.σ. γεννηθέντα έως τις 31.12.20) κατά της Covid-19, με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna. Τα πρώτα διαθέσιμα ραντεβού είναι από τη Δευτέρα, με τον επαναληπτικό εμβολιασμό να είναι σε τρεις εβδομάδες.

Σημειώνεται ότι τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας αφορά τα παιδιά που είναι γεννημένα έως και 31/12/2005.

Πώς θα κλείσετε το ραντεβού

Το ραντεβού μπορούν να κλείσουν οι γονείς των ανηλίκων στο emvolio.gov.gr, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του taxisnet. «Το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί» είπε χαρακτηριστικά στην ενημέρωση της Δευτέρας ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, εξηγώντας ότι τα ραντεβού θα μπορούν να κλείνονται επίσης στα ΚΕΠ και στα φαρμακεία, «προσκομμίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού».

Σημαντικό βήμα για την επιστροφή στην κανονικοτητα χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμού νέων 15-17 ετών.

«Από σήμερα τα παιδιά μας, 15 ετών και άνω, μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό. Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα στην εκπαίδευση. Ας την αξιοποιήσουμε», έγραψε στο Twitter η υπουργός Παιδείας.

Από σήμερα τα παιδιά μας, 15 ετών και άνω, μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό. Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα στην εκπαίδευση. Ας την αξιοποιήσουμε. https://t.co/39i1ywFRfR

— Niki Kerameus (@nkerameus) July 15, 2021

Διαβάστε ακόμη:

Capsis Out of the Blue: Mε 125 εκατ. στην Hines, +40 εκατ. ευρώ πάνω από Prodea – Παπαλέκκα

Σοκ στην αγορά κρύπτο: Εγκαταλείπει για πάντα τα κρυπτονομίσματα ο δημιουργός του dogecoin

Με ένα self κι ένα rapid test την εβδομάδα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε νησιά

Keywords
Τυχαία Θέματα