Κορωνοϊός – Σχολεία: Συναγερμός για την επιστροφή στα θρανία – Παιδιά και έφηβοι το 25% των κρουσμάτων

Η πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκε με σαφή τα σημάδια της υποχώρησης της επιδημίας.

Το στοίχημα της επιστροφής των πολιτών χωρίς επιπλέον φορτίο κορωνοϊου στην ηπειρωτική χώρα και στα αστικά κέντρα μετά την αυγουστιάτικη έξαρση της επιδημίας σε νησιά και σε τουριστικούς προορισμούς φαίνεται να κερδίζεται.

Ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων βαίνει μειούμενος και το αποτύπωμα της επιδημίας είναι βαρύ σε αυτή τη φάση στα νοσοκομεία, όπως μαρτυρούν οι 388 διασωληνωμένοι, στη συντριπτική πλειονότητά τους ανεμβολίαστοι ασθενείς, και οι δεκάδες νεκροί ημερησίως.

Πλέον οι

επιστήμονες επικεντρώνονται στο άνοιγμα των σχολείων και στην επιστροφή περισσότερων από 1,1 εκατομμυρίων μαθητών σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, καθώς αποτελεί την πρώτη μεγάλη δοκιμασία για τις υγειονομικές αρχές, τις σχολικές μονάδες, τις οικογένειες και είναι εκείνη που θα κρίνει και τη συνέχεια της πορείας τους επόμενους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που εντοπίζονται καθημερινά το τελευταίο διάστημα σε ανηλίκους 0-17 χρόνων, πριν ακόμη ανοίξουν τα σχολεία και βρεθούν στον φυσικό τους χώρο οι μαθητές, δεν δημιουργεί ιδιαίτερη αισιοδοξία.

Είναι ενδεικτικό ότι χθες το 1/4 των 2.807 κρουσμάτων που ανακοίνωσε νωρίτερα ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας (ΕΟΔΥ) αφορούσε παιδιά και εφήβους 0-17 ετών (698 λοιμώξεις).

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα