Κοπελούζος: Ενδιαφερόμαστε για την ΔΕΠΑ Εμπορίας

της Μαριάννας Τζάννε

Στη μακριά λίστα με τους ενδιαφερόμενους για την ΔΕΠΑ Εμπορίας, προστίθεται ο όμιλος Κοπελούζου, όπως δήλωσε χθες σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής του ομίλου.

Στο περιθώριο της υπογραφής της συμφωνίας με τον Κινεζικό κολοσσό της China Energy Investment Corporation ο κ. Δημήτρης Κοπελούζος, επιβεβαίωσε την συμμετοχή της εταιρείας

στον επικείμενο διαγωνισμό, σημειώνοντας ότι ο ελληνικός όμιλος έχει συμφωνήσει να συμπράξει με δυτικοευρωπαϊκό παίκτη.

Για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, θυμίζουμε ότι ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει η Μυτιληναίος ενώ στους υποψηφίους φέρονται και οι όμιλοι ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και Motor Oil. Η εταιρεία θα προέλθει από το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, το οποίο έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση με τους θεσμούς και σε αυτή θα περάσουν η ΕΠΑ Αττικής, στον τομέα της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις προμήθειας αερίου που έχει συνάψει η εταιρεία με τη Ρωσική Gazprom, την αλγερινή Sonatrach και την τουρκική Botas.

Ενδιαφέρουσα ήταν χθες και η τοποθέτηση του κ. Κοπελούζου ως προς την συμμετοχή του στο διαγωνισμό για το λιγνίτη της ΔΕΗ.

Ο επικεφαλής του ομώνυμου επιχειρηματικού ομίλου που συμμετέχει στο διαγωνισμό με τους Κινέζους, επισήμανε ότι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για τις δύο λιγνιτικές εταιρείες της ΔΕΗ, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τα ανταγωνιστικά σχήματα (π.χ Μυτιληναίο, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ) που έχουν δηλώσει ότι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να πάρουν τα στοιχεία από το data roomκαι να αξιολογήσουν τα τεχνικά και οικονομικά δεδομένα, προκειμένου να αποφασίσουν για την στάση που θα κρατήσουν το επόμενο διάστημα. Ερωτηθείς για το κρίσιμο θέμα του CO2 που έχει εκτινάξει το κόστος των ρύπων, ο κ. Κοπελούζος δήλωσε ότι στον τομέα αυτό δεν μπορεί να υπάρξουν εγγυήσεις και παραδέχτηκε ότι είναι ένα θέμα που δημιουργεί αβεβαιότητα.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της βιομηχανίας στο διαγωνισμό για την πώληση του 40% του λιγνίτη, ο κ. Κοπελούζος δήλωσε χθες ότι δεν είναι αναγκαία και τόνισε ότι η βιομηχανία μπορεί να συνάψει διμερείς συμφωνίες προμήθειας με τους νέους μετόχους των μονάδων στο μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα