Κωνσταντακόπουλος: Η επένδυση στο Hilton σημαίνει ότι έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και την Αθήνα

Της Στεφανίας Σούκη

«Η επένδυση στο Hilton σημαίνει ότι έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα κι εμπιστοσύνη στην Αθήνα».

Αυτή ήταν η απάντηση του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου προέδρου της ΤΕΜΕΣ όταν ρωτήθηκε το «τι σημαίνει

η πρόσφατη επένδυση της εταιρείας στο Hilton», όπου ο όμιλος αύξησε τη συμμετοχή του στο 51%, με τον όμιλο Olayan, εκ των μετόχων της TEMEΣ να αποκτά το υπόλοιπο 49% από την τουρκική Dogus.

O κ. Κωνσταντακόπουλος έδωσε το «παρών» το περασμένο Σάββατο στους Δελφούς, στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum, όπου ο ίδιος μαζί με τον Ευτύχη Βασιλάκη, πρόεδρο της Aegean Airlines και διευθύνοντα σύμβουλο της Autohellas και τον κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου SANI μίλησαν για τον ελληνικό τουρισμό.

Από τα δεξιά ο κ. Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, Πρόεδρος ΤEMES S.A., η κα Μαρία Νικόλτσιου, συντονίστρια της συζήτησης, ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου SANI S.A. και ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, Πρόεδρος της Aegean Airlines, Διευθύνων Σύμβουλος της Autohellas

«Η ελληνική πρωτεύουσα έχει μεγάλα περιθώρια αύξησης, σε σύγκριση και με άλλες πρωτεύουσες. Το Hilton Aθηνών είναι ένα σημαντικό ακίνητο στην Αθήνα και στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα νέο προορισμό πόλης. Προφανώς εξηγείται γιατί έχουμε καθυστερήσει λίγο ως προς τα επόμενα βήματα, δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα εξελισσόταν η συζήτηση με την Dogus, ωστόσο πλέον μπαίνουμε στο στάδιο του σχεδιασμού». Σημειωτέον ότι ο όμιλος της ΤΕΜΕΣ από κοινού με τον αραβικό όμιλο Οlayan προγραμματίζουν επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ στο εμβληματικό ξενοδοχείο της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, οι οποίες πρόκειται να ξεκινήσουν, κατά τις πληροφορίες, στον ορίζοντα των επόμενων 12 με 18 μηνών, για τη μετατροπή μέρους του ξενοδοχείου σε πολυτελείς κατοικίες, την προσθήκη εμπορικών χώρων, γνωστών εστιατορίων, ιδιωτικού club κ.α..

Ο κ. Κωνσταντακόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, η οποία είναι πολύ σημαντική, όπως ανέφερε, για τον ελληνικό τουρισμό: «Στην Costa Navarino έχουμε δει πόσο βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση η λειτουργία των γκολφ. Εμείς θεωρούμε ότι ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της επιμήκυνσης μπορεί να επιτευχθεί με το γκολφ κι εκτιμάμε ότι με τα δύο νέα γήπεδα (σ.σ. που ήδη κατασκευάζονται και πρόκειται να λειτουργήσουν έως το 2021) μπορεί να τριπλασιάσουμε τους επισκέπτες».

Προς την κατεύθυνση της επιμήκυνσης, ο κ. Κωνσταντακόπουλος αναφέρθηκε και στις προοπτικές του κλάδου της εξοχικής κατοικίας στην οποία επενδύει πλέον πιο εντατικά η ΤΕΜΕΣ στην Costa Navarino, προτείνοντας μάλιστα να υπάρξει ένα σύστημα ειδικής φορολογικής μεταχείρισης (‘’non dom’’) για τους ξένους που αγοράζουν κατοικία στην Ελλάδα, όπως ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην Πορτογαλία, τη Μάλτα αλλά και στην Κύπρο. «Υπάρχουν πολλοί ξένοι που μπορεί να ζουν κατά τη διάρκεια του έτους σε δύο διαφορετικές χώρες και σε αγορές όπως η Ισπανία ή η Πορτογαλία ο τουρισμός διαχέεται πιο ισομερώς, όχι μέσα από τη δημιουργία νέων τουριστικών προϊόντων αλλά λόγω της αγοράς κατοικιών από Γερμανούς ή Βρετανούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα