Κωνσταντινούπολη: Εκρήξεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ - 28 νεκροί

Τουλάχιστον δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης είχαν ως αποτέλεσμα, 28 νεκρούς και 60 τραυματίες. Τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών επιβεβαίωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν, ο οποίος έκανε λόγο για τρεις βομβιστές αυτοκτονίας.

Οι εκρήξεις συνέβησαν στο τέρμιναλ του αεροδρομίου που φθάνουν πτήσεις από το εξωτερικό και όπως ήταν φυσικό έχει κλείσει, με τις πτήσεις να κατευθύνονται σε άλλα αεροδρόμια.

Την ίδια η τουρκική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει σε δημοσιογράφους να πλησιάσουν στο αεροδρόμιο,

με αποτέλεσμα όλες οι πληροφορίες να προέρχονται είτε από αυτόπτες μάρτυρες, είτε από το νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς στο σημείο έχουν σπεύσει δεκάδες ασθενοφόρα.

Σύμφωνα, πάντως, με τα διεθνή ΜΜΕ Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαίωσε στο Reuters το ότι έγιναν δύο εκρήξεις, ενώ τουρκικά μέσα κάνουν λόγο για επίθεση αυτοκτονίας από δύο άνδρες, ο ένας εκ των οποίων είναι νεκρός.

Παράλληλα το CNN Turk αναφέρει ότι ακούστηκαν και πυροβολισμοί στο πάρκο που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο, με τον Τούρκο βουλευτή Eren Erdem να «ανεβάζει» στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας και ότι μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχουν τραυματιστεί.

Το Reuters υποστηρίζει ότι οι δύο ένοπλοι ανατινάχτηκαν στο αεροδρόμιο πριν φθάσουν στο σημείο ελέγχου, επικαλούμενο ότι την είδηση έδωσε Τούρκος αξιωματούχος.

Ένας εκ των δύο ενόπλων άνοιξε και πυρ με Καλάσνικοφ, σύμφωνα με το NTV, το οποίο επικαλέστηκε δήλωση του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης, Bekir Bozdag.

Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο Ατατούρκ είναι το μεγαλύτερο της Τουρκίας και το τρίτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα