Κομισιόν: Εργαζόμαστε σκληρά για να αποφύγουμε τις μονομερείς ενέργειες στο προσφυγικό

Η Κομισιόν εργάζεται πολύ σκληρά «για να αποφύγει μονομερείς ενέργειες» στο προσφυγικό, δήλωσε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νατάσα Μπερτό, σημειώνοντας παράλληλα, ότι ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να διευκολύνει τον διάλογο.

Ωστόσο, όπως είπε, η Κομισιόν, είναι επίσης έτοιμη για όλα τα σενάρια. «Είμαστε σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές, προσωπικό της Επιτροπής βρίσκεται επί τόπου για να εντοπίσει

τις άμεσες ανάγκες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες για την πρωτοβουλία με την οποία θα είναι δυνατή η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας εντός Ε.Ε.» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας το δημοψήφισμα που εξετάζει η Ουγγαρία για το σύστημα ποσόστωσης της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό, άφησε να εννοηθεί ότι δεν ταιριάζει με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων στην οποία έχουν συμφωνήσει όλα τα κράτη μέλη.

«Ο διάλογος, όμως, είναι ακόμη σε εξέλιξη. Περιμένουμε διευκρινήσεις από την πλευρά της Ουγγαρίας και μέχρι τότε δεν μπορούμε να κρίνουμε αν είναι νομικά αποδεκτό ή όχι», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα