Κομισιόν: Ένα βήμα πιο κοντά σε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τον Καναδά

Όπως διευκρίνισαν σε κοινή τους δήλωση η Cecilia Malmström, Επίτροπος αρμόδια για θέματα Εμπορίου και η Chrystia Freeland, υπουργός Διεθνούς Εμπορίου του Καναδά

Πολύ κοντά στο να ολοκληρωθεί η Συμφωνία Καναδά – Ευρωπαϊκής Ένωσης για Οικονομικά και Εμπορικά θέματα (CETA), βρίσκονται οι δύο πλευρές, όπως ανακοινώθηκε από την Επίτροπο αρμόδια για ζητήματα εμπορίου, Cecilia Malmström και την υπουργό Διεθνούς Εμπορίου του Καναδά Chrystia Freeland.

Σε κοινή τους δήλωση τονίζουν, μεταξύ άλλων ότι Καναδάς και Ε.Ε. είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, καθώς

ανακοινώνουν την ολοκλήρωση του νομικού πλαισίου λειτουργίας της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ τους.

Μετά την αναθεώρηση του πλαισίου υπήρξαν ορισμένες αλλαγές αναφορικά με τις επενδύσεις, οι οποίες θα συζητηθούν περαιτέρω από τις δύο πλευρές.

Μέσω αυτών των αναθεωρήσεων θα ενισχυθεί η δυνατότητα των κρατών-μελών της Ε.Ε. και του Καναδά σε θέματα ελέγχου, αλλά και νομικά ζητήματα που αφορούν τις επενδύσεις. Δημιουργούμε ένα δικαιότερο και περισσότερο διαφανές σύστημα για τους πολίτες αλλά και τις επιχειρήσεις Καναδά και Ε.Ε».

Στόχος των δύο πλευρών είναι να υπάρξει τελική υπογραφή της συμφωνίας CETA εντός του τρέχοντος έτους και να τεθεί σε εφαρμογή το 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα