Κοινό μέτωπο ΕΛΠΕ και Motor Oil για το λαθρεμπόριο

Την αντιμετώπιση της μάστιγας της λαθρεμπορίας καυσίμων κρύβει η τοποθέτηση ισχυρής διοίκησης στον ΣΕΕΠΕ. Με ομόφωνη απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, αποφασίστηκε η εναλλαγή στην προεδρεία του ΣΕΕΠΕ των δύο ηγετικών εταιρειών του κλάδου. Έτσι από 1 Φεβρουαρίου έως 31 Ιουλίου 2018 πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Βασίλης Σεραφειμάκης της AVINOIL AE του ομίλου της Motor Oil και αντιπρόεδρος ο

κ. Ρομπέρτο Καραχάννας της ΕΚΟ ΑΒΕΕ του ομίλου ΕΛΠΕ. Το αμέσως επόμενο εξάμηνο (1 Αυγούστου 2018- 31 Ιανουαρίου 2019) την προεδρία θα ασκούν τα ΕΛΠΕ.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου κρίνεται ότι μπορούν να συνδράμουν με αποτελεσματικότερο τρόπο στην αντιμετώπιση των στρεβλώσεων που προκαλεί στην αγορά το λαθρεμπόριο και να ασκήσουν πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις.

Προτεραιότητα θα δοθεί στην καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά, με επίκεντρο την υλοποίηση και λειτουργία του συστήματος εισροών-εκροών. Ψηλά στην ατζέντα είναι και η πάταξη της νοθείας στα καύσιμα, του λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών, καθώς και κάθε μορφής παραεμπορίου, φαινόμενα που οδηγούν και σε απώλειες κρατικών εσόδων τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ ετησίως. Στους άμεσους στόχους της νέας προεδρίας θα είναι επίσης η προστασία των πρατηριούχων του κλάδου, οι οποίοι πλήττονται από αθέμιτο ανταγωνισμό, η εξυγίανση της αγοράς και η λειτουργίας της σε συνθήκες ελεύθερης οικονομίας και υγιούς ανταγωνισμού καθώς και η ολοκλήρωση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών για την ενεργειακή μετεξέλιξη της αγοράς (στο πλαίσιο των νέων κανονισμών της ΕΕ).

Keywords
Τυχαία Θέματα