Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια της Ασίας για την κινεζική Πρωτοχρονιά - Κέρδη 1,1% για τον Nikkei

Μεικτά πρόσημα κυριάρχησαν στις ασιατικές αγορές, με την Ιαπωνία να καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο, διαγράφοντας τις πρωινές απώλειες.

Ωστόσο, οι περισσότερες ασιατικές αγορές παρέμειναν κλειστές για την κινεζική Πρωτοχρονιά, όπως οι αγορές στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, την Ινδονησία, την Μαλαισία, τη Νέα

Ζηλανδία, τις Φιλιππίνες, την Σιγκαπούρη, τη Νότιο Κορέα και την Ταϊβάν.

Στην Αυστραλία, ο ASX 200 διέγραψε τις απώλειες (-0,7%) για να κλείσει με οριακές διακυμάνσεις στις 4.975 μονάδες, με τον χρηματοοικονομικό δείκτη να καταγράφει απώλειες 0,5%.

Ο ιαπωνικός Nikkei επίσης υποχώρησε έως και 1,5% ωστόσο έκλεισε ανοδικά κατά 1,1% στις 17.004 μονάδες, διακόπτοντας το τετραήμερο πτωτικό σερί.

Ο δείκτης Topix έκλεισε με άνοδο 0,8%.

Το γεν υποχώρησε κατά 0,4% στο 117,39 έναντι του δολαρίου έχοντας καταγράψει άνοδο 3,7% την προηγούμενη εβδομάδα. Το ευρώ υποχώρησε κατά 0,2% στο 1,1141 έναντι του δολαρίου.

«Με τις κινεζικές αγορές κλειστές για τους εορτασμούς του Νέου Κινεζικού Έτους, δεν έχουμε πολλούς καταλύτες. Οι αναλυτές είναι διχασμένοι για το πώς να αξιολογήσουν τα στοιχεία εργασίας από τις ΗΠΑ» υποστηρίζει ο Masaaki Yamaguchi, αναλυτής αγορών στην Nomura Holdings Inc. Στο Τόκιο.

Στο πεδίο των μετοχών, οι χρηματοοικονομικές και τραπεζικές μετοχές δέχτηκαν πιέσεις τόσο στην Αυστραλία όσο και στην Ιαπωνία.

Οι ANZ, Commonwealth Bank of Australia, Westpac και NAB έκλεισαν με πτώση μεταξύ 0,08% και 1,54%.
Οι ιαπωνικές Mitsubishi UFJ, SMFG και Mizuho Financial περιόρισαν τις απώλειες κι έκλεισαν με μεικτά πρόσημα, μεταξύ πτώσης 0,29% και ανόδου 0,61%.

Ανοδικά κινήθηκαν οι ιαπωνικές εξαγωγικές εταιρείες, με την Nissan να ενισχύεται 0,75%, την Sharp να καταγράφει άνοδο 0,57%, την Honda να καταγράφει άνοδο 0,35% και τις Toyota και Sony να διευρύνουν τις απώλειες με πτώση 1%-1,76%.

Στις μετοχές εξόρυξης, η Rio Tinto καταγράφει άνοδο 2,11% ενώ η Fortescue υποχωρεί κατά 3,43%.

Οι τιμές πετρελαίου παραμένουν ευμετάβλητες με το συμβόλαιο του WTI να ενισχύεται κατά 0,91% στα 31,17 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο του Brent ενισχύεται κατά 1% στα 34,40 δολάρια το βαρέλι.

Οι ενεργειακές μετοχές κινήθηκαν κυρίως ανοδικά, με την ιαπωνική Inpex να διαγράφει τις πρωινές απώλειες κλείνοντας με άνοδο 0,5%. Η Japan Petroleum έκλεισε με πτώση 3,6% και την Santos να διαγράφει τις απώλειες για να κλείσει με άνοδο 0,31%. Κέρδη 0,6% για την Woodside Petroleum.

Keywords
Τυχαία Θέματα