Κλείσιμο με άνοδο στην Ασία

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικοί δείκτες μετά από αμφιταλαντεύσεις ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες. Η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Ταϊβάν.

Με άνοδο έκλεισε σήμερα και το χρηματιστήριο του Τόκιο.

Ο βασικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,3% για να διαμορφωθεί στις 21.970,81 μονάδες.

Ο δείκτης Topix έκλεισε με πτώση 0,1% στις 1.761,61 μονάδες.

Μεικτή εικόνα στις αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας, με την Toyota

να ενισχύεται 0,12% και τη Honda κατά 1,64% , ενώ η SoftBank Group υποχώρησε 0,355%.

Στη Σεούλ, ο Kospi με άνοδο 0,6% στις 2.429,65 μονάδες. Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας ανέφερε ότι η τράπεζα είναι έτοιμη να απαντήσει αν η Fed αυξήσει τα επιτόκια πιο επιθετικά από αυτό που περιμένουν οι αγορές, σύμφωνα με το Reuters.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με άνοδο 0,05% στις 5.943,7 μονάδες. Στο κόκκινο όμως έκλεισαν οι μεταλλευτικές εταιρείες. Η Fortescue Metals Group με πτώση 4,66% μετά την ανακοίνωση ότι τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν κατά 44% στα 681 εκατ. δολ. το εξάμηνο που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο. Η BHP με πτώση 4,76% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της την Τρίτη. Στο μεταξύ, η μετοχή της εταιρείας γαλακτοκομικών a2 Milk σημείωσε άλμα 26,48% μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη εξαμήνου άγγιξαν επίπεδα ρεκόρ, ενώ οι επενδυτές χαιρέτισαν και μια συμφωνία που υπέγραψε η εταιρεία για παραγωγή και διανομή προϊόντων με την εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Ζηλανδίας, Fonterra.

Στο Χονγκ Κονγκ η άνοδος ήταν πιο ισχυρή, με τον Hang Seng να καταγράφει κέρδη 1,νωρίτερα κατά 1,94%. Οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα παρέμειναν και σήμερα κλειστές λόγω των Εορτασμών για το Σεληνιακό Έτος.

Στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex έκλεισε με άνοδο 2,81% κατά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας της χρηματαγοράς μετά τις γιορτές για το Νέο Έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα