Κλ.Μπόργκι: Αν η ΕΕ μας αντιμετωπίσει όπως την Ελλάδα θα γίνει Αρμαγεδώνας

Ο Κλαούντιο Μπόργκι, οικονομολόγος, βουλευτής της Λέγκας του Βορρά και στενός συνεργάτης του υπουργού Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, εκτόξευσε απειλές κατά των Βρυξελλών, κάνοντας λόγο ότι θα γίνει "Αρμαγεδώνας".

Όπως αναφέρει η βρετανική Express, ο Μπόργκι ανέφερε ότι αν η Ε.Ε προσπαθήσει να αντιμετωπίσει την Ιταλία σαν την Ελλάδα, τότε θα πυροδοτήσει ένα παγκόσμιο οικονομικό πρόβλημα. Πρόσθεσε ότι το χάος που θα προκύψει "θα είναι 1.000 φορές

χειρότερο", απ’ ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα από τις αποφάσεις των ηγετών της ευρωζώνης να υιοθετήσουν το 2010 πολιτικές λιτότητας για την Ελλάδα.

"Στην περίπτωση της Ελλάδας, η ΕΕ κατάφερε να μετατρέψει ένα μικρό, αρχικά, πρόβλημα σε μια καταστροφή, λόγω της διαχείρισής του. Όμως αυτό (η Ιταλία) θα είναι 1.000 φορές χειρότερο", ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι "θα είναι ένας Αρμαγεδώνας".

Ολοκληρώνοντας τις απειλές του κατά της ΕΕ, ο Ιταλός πολιτικός τόνισε ότι "αν κάποιος στις Βρυξέλλες είναι τόσο χαζός να σκεφτεί ότι θα εφαρμόσει στην Ιταλία το "ελληνικό εγχειρίδιο", θα ανακαλύψει ότι η κρίση που θα προκύψει θα είναι υπερπολλαπλάσια της ελληνικής".

Keywords
Τυχαία Θέματα